BİSAM: Yoksulluk sınırı 65 bin lirayı aştı

BİSAM’ın, haziran ayı yoksulluk sınırı raporuna göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 45 lira olurken, yoksulluk sınırı 65 bin 874 lirayı buldu.

BİSAM: Yoksulluk sınırı 65 bin lirayı aştı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) Haziran 2024  dönemi için açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Buna göre, dört kişilik bir ailenin aylık mutfak harcamasını oluşturan açlık sınırı ağustosta 19 bin lirayı; kira, fatura, ulaşım, eğitim, sağlık, giyim gibi aylık tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 65 bin liranın üstüne çıktı. 

Rapora göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken minimum gıda harcaması 19 bin 44 lira olarak belirlendi. Ancak bu tutar, ailenin sadece gıda harcaması için gereken minimum miktarı ifade ediyor.

Aynı dönemde, ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim, sağlık, giyim gibi diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için gereken yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 lira olarak hesaplandı. Bu rakam, geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin karşılaştığı ekonomik zorlukları gözler önüne seriyor.

BİSAM raporunda, yetişkin bir erkeğin aylık sağlıklı beslenme için gereken mutfak harcamasının 5.330 lira olduğu belirtilirken, bunun yetişkin bir kadın için 5.056, 15-18 yaş arası genç bir birey için 5.336, 4-6 yaş arası bir çocuk için ise 3.323 lira olduğu ifade edildi.

 

BİSAM: Yoksulluk sınırı 65 bin lirayı aştı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.