Şanlıurfa’da konutlarda muayene dönemi! Bir masraf daha

Şanlıurfa dahil 81 ilde ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir gelişme yaşanıyor. Avrupa'da uzun yıllardır uygulanan "Home inspection" adı verilen konut muayene uygulaması artık Türkiye’de de hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa’da konutlarda muayene dönemi! Bir masraf daha

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa'da uzun yıllardır uygulanan uygulama Şanlıurfa dahil tüm Türkiye'ye de getiriliyor. Artık konutlarda muayene dönemi 

Sabah’ta yer alan habere göre, teknik müşavirlik hizmeti sunan firmalar artık konutların teknik kontrollerini yapacaklar. Bu yeni düzenleme sayesinde, isteğe bağlı olarak yapılan muayene ile konutlarda tesisat, çatı, yalıtım gibi önemli unsurlar detaylı bir şekilde incelenecek ve olası masraf çıkabilecek alanlar tek tek raporlanacak. Bu raporlar, ev alım satımı veya kiralama süreçlerinde ev sahibi ve kiracılara büyük kolaylık sağlarken, ileride olası hukuki durumlarda da referans olabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın deprem hazırlığı kapsamında yürüttüğü çalışmalarla paralel olarak geliştirilen bu uygulama, vatandaşların satın alacakları veya kiralayacakları konutları istedikleri takdirde profesyonel muayeneye tabi tutabilecekleri bir sistem getiriyor. Bu yeni düzenleme, mevcut sistemlerin dışında konutlardaki tesisat, yalıtım, çatı, su giderleri, parke gibi detayların ayrıntılı olarak incelenmesine olanak tanıyacak.

Ev sahipleri ve kiracılar, bu sayede potansiyel masrafları önceden görebilecek ve gerektiğinde önlemlerini alabilecekler. Konut muayene uygulaması, hem ev sahiplerinin güvenliği hem de konut pazarının sağlıklı işleyişi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Şanlıurfa’da konutlarda muayene dönemi! Bir masraf daha

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.