Şanlıurfa'da 19 bakan, 8 bakan yardımcısı, 60 vekil, 5 belediye başkanı çözememişti: Büyükşehir çözüm için tarih verdi!

Şanlıurfa OSB’nin uzun süredir devam eden su sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Son günlerde sık sık gündeme gelen su sorunu ile ilgili olarak ŞUSKİ'den açıklama geldi. Açıklamada, OSB’ye su götürme projesi şebeke döşeme işinin tamamlandığı ve 45 gün içerisinde faaliyete geçeceği belirtildi.

5

Gıda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi ve ŞUTSO Meclis Üyesi Kureyşi Çelik tarafından gündeme getirilen OSB’nin  su sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) tarafından yapılan açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi'ne su götürme projesi şebeke döşemesi işinin tamamlandığı ve 45 gün içerisinde hem Organize Sanayi Bölgesi'nin hem de Oto Galericiler Sitesi'nin kesintisiz suya kavuşacağı müjdesi verildi.

Kureyşi Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı ve Fırat Nehri'nin yanında olmasına rağmen OSB'nin su sorununa 19 bakan, 8 bakan yardımcısı, 60 milletvekili ve 5 belediye başkanının da çözüm üretemediğine dair eleştirileri dikkat çekmişti. Neyse ki bu sorunun sonuna gelindi.

Konunun gündeme getirilmesinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKi)'nden açıklama geldi.

ŞUSKİ konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından Organize Sanayi Bölgesine su götürme projesi şebeke döşemesi işi sona gelindi. 45 gün içerisinde tamamen faaliyete girmesiyle hem Organize Sanayi Bölgesi hem de Oto Galericiler Sitesi kesintisiz suya ulaşacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

Vatandaşlarımızın Dikkatine! pic.twitter.com/IDBsUdOK2U

— ŞUSKİ GM 🇹🇷 (@suskigm) July 12, 2024