Şanlıurfa’da sınav değil, sıcak 'ter' döktürecek!

Şanlıurfa'da termometreler mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bunaltıcı havalar vatandaşları çözüm arayışına iterken, Şanlıurfa'da, hafta sonu yapılacak KPSS öncesi öğrencileri 'klima' telaşı sardı.

5

Türkiye genelinde bir buçuk milyona yakın adayın yıl boyu hazırlandığı ve büyük heyecanla beklediği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) hafta sonu yapılacak.

Öğrenciler büyük bir heyecanla sınavı beklerken, hazırlıklar da son aşamaya geldi. Uzmanlar, hem öğrencilere hem de velilere sınavla ilgili farklı konularda önemli taktikler verirken, Şanlıurfa'da ise öğrencileri ve velileri 'klima' telaşı sardı.

Hava sıcaklığının 40 derecelerin üzerinde seyrettiği kentte, bazı okullarda klima olmaması öğrencileri kara kara düşündürüyor. 

Yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerektiğini aktaran veliler, öğrencilerin de aynı şartlarda sınava girmediğini ve bunun da haksızlığa neden olduğunu aktardı.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonu hava durumu şu şekilde olacak:

13 Temmuz Cumartesi: Şanlıurfa'da en düşük hava sıcaklığı 27 derece, en yüksek ise 42 derece olarak öngörülüyor. Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek rüzgarlar bekleniyor.

14 Temmuz Pazar: Pazar günü en düşük hava sıcaklığı yine 27 derece olacakken, en yüksek sıcaklık ise 41 dereceye kadar çıkacak.