Şanlıurfa’da lokanta ve restoranlarda yeni dönem! Servisi de artık paralı…

Son zamanlarda Şanlıurfa'daki birçok restoran, lokanta ve pastane, paket servislerde müşterilerden "servis ücreti" adı altında ek bir ücret talep etmeye başladı. Bu durum, hem sosyal medyada hem de vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı.

5

Şanlıurfa'da son zamanlarda birçok restoran, lokanta ve pastanenin paket servis siparişlerinde "servis ücreti" adı altında ek bir ücret uygulamaya başladı.

Restoran, lokanta ve pastanelerin, paket servis siparişlerinde ekstra "servis ücreti" uygulamasına geçmeleri, Şanlıurfa'da önemli bir tartışma konusu haline geldi. 

İşletmeler, artan maliyetleri ve gıda fiyatlarındaki yükselişi gerekçe göstererek bu ek ücreti müşterilere yansıtmaya başladı. Ancak bu durum, pek çok müşteri tarafından haksız bir ek yük olarak algılandı ve sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.

ARTIK SERVİS ÜCRETİ DE VAR YAZIKLAR OLSUN

Bir vatandaş, 230 TL'lik yemek ve 40 TL'lik içecek siparişine 10 TL de servis ücreti ödemek zorunda kaldığını ve "Artık servis ücreti de var yazıklar olsun" şeklinde paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi.