Dubai, Milano, Doha, Bali… Şanlıurfa kalitede değil ama fiyatlarıyla dünyanın turizm merkezlerini geçti

ÖZEL HABER | Tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehir olan Şanlıurfa, son yıllarda artan turizm potansiyeli ile Türkiye'nin gözde destinasyonlarından biri haline gelmiş durumda. Fakat bu potansiyelin karşılığında beklenen gelişme, konaklama sektöründe yaşanmıyor. Lüks otel fiyatları, uluslararası standartlara kıyasla oldukça yüksek. Milano, Bali, Doha ve Dubai gibi dünyaca ünlü turizm merkezlerinde lüks otel imkanları, Şanlıurfa'nın sunduğu seçeneklerden çok daha uygun fiyatlarla dikkat çekiyor.

Dubai, Milano, Doha, Bali…    Şanlıurfa kalitede değil ama fiyatlarıyla dünyanın turizm merkezlerini geçti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de son yıllarda artan enflasyon ve maliyetler, birçok sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Lüks otel konaklamaları da bu durumdan nasibini aldı ve birçok kişi için neredeyse imkansız hale geldi. Bu durum, farklı arayışlara ve alternatif çözümlere yönelmeye neden oldu.

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Şanlıurfa da bu durumdan etkilenen destinasyonlardan biri. Dünyanın gözde turizm şehirleriyle kıyaslandığında, Şanlıurfa'da konaklama seçenekleri oldukça pahalı.

Dünyaca ünlü turizm merkezleri Milano, Bali, Doha ve Dubai'de gecelik 1000-3000 TL arası fiyatlarla lüks konaklama imkanı sunulurken, Şanlıurfa'da benzer bir konforu bulmak oldukça zor.

Şanlıurfa'da bir gecelik otel fiyatları 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişirken, Milano'da bazı otellerin ücreti 1000 TL ile 4000 TL arasında değişiyor. Bali'de ise bu fiyatlar 500 TL ile 1000 TL arasında değişim gösteriyor. 

Doha'da bir gecelik otel fiyatları 1000 TL ile 2000 TL arasında iken, Dubai'de 1000 TL ile 2000 TL arasında konaklama yapmak mümkün.

 

 

 

 

 

 

Dubai, Milano, Doha, Bali… Şanlıurfa kalitede değil ama fiyatlarıyla dünyanın turizm merkezlerini geçti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.