Şanlıurfa’da görenler gözyaşlarını tutamıyor!

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da bulunan Dergah Camii’nde ziyarete açık olan özel bir alanda, Hz. Muhammed (sav)’in Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i ziyaretçilerini bekliyor.

Şanlıurfa’da görenler gözyaşlarını tutamıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala










Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Peygamberler şehri Şanlıurfa, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sahip olduğu kutsal değerler ve manevi atmosferiyle de ilgi çekmeye devam ediyor.

Kentin Eyyübiye ilçesinde bulunan Balıklıgöl Platosu, tarihi değeri ve manevi atmosferiyle en çok ziyaret edilen alan olarak ön plana çıkıyor.

Platoda yer alan Mevlid-i Halil Camii halk arasında bilinen adıyla Dergah Camii’nde yılın her döneminde ziyarete açık olarak özel bir alanda Hz. Muhammed (sav)’in Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i ziyaretçilerini bekliyor.

İçerisinde Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Urfa Kalesi, Halil-ür Rahman Camii, Mevlid-i Halil Camii gibi önemli alanların bulunduğu plato, sahip olduğu manevi atmosferi ile huzur bulmak ve tarihi değerleri hakkında bilgi edinmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Balıklıgöl ve Hz. İbrahim Makamını ziyaret ettikten sonra ziyaretçiler, Mevlid-i Halil Camii (Dergah Camii)’nde önce namazını kılıyor daha sonra caminin avlusunda özel bir alan içerisinde özenle muhafaza edilen Hz.Muhammed’in Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif'i görme imkanı buluyor.

Cam bölmelerde özenle muhafaza edilen Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’in yanı sıra yine ayrı ayrı cam bölmelerde Kisve-i Saadet ( Kabe Örtüsü) ve Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor.

Alanda bulunan kutsal değerleri gören ziyaretçiler manevi atmosferin de etkisiyle duygusal anlar yaşıyor. Birçok ziyaretçi ise gözyaşlarına hakim olamıyor.

Akşam saatlerinde bu özel alanı ziyaret edip cam bölmelerde muhafaza edilen kutsal değerleri görmek isteyen vatandaşlar, sensörlü ışıklandırma sistemi ile diledikleri gibi ziyaret gerçekleştirebilme ve manevi duyguyu tadarak dua edebilme fırsatı yakalayabiliyor.

Şanlıurfa’da görenler gözyaşlarını tutamıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.