Şanlıurfa’da satışları buz gibi eriyor!

Şanlıurfa'da sıcaklıkların 50 dereceyi aştığı bu günlerde, serinlemek için buz talebinde artış olması beklenirken, durumun aksine piyasada durgunluk yaşanıyor. Buz satışlarındaki düşüş, esnafı şaşırtırken, durgunluğun arkasındaki nedenler merak konusu oldu.

Şanlıurfa’da satışları buz gibi eriyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da adeta bir çöl sıcağı hakim. Termometreler 50 dereceyi zorlarken, buz fabrikaları ve esnaf serinlemek isteyen vatandaşlardan gelecek yoğun talebe hazırlanıyordu. Fakat beklenen talep gelmedi. 

Geçen yıllarda buz satışları patlamasına neden olan kavurucu yaz günleri, bu sene esnaf için tam bir kabusa dönüştü. 

Geçen yıllarda bu mevsimde Şanlıurfa’daki buz fabrikaları adeta arı kovanı gibiydi. Özel kalıplarda dondurulan buzlar, gıda sektörü ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyordu. Fakat bu yıl durum oldukça farklı. Buz fabrikaları ve esnaf, durgunluğun pençesinde.

Şehirde hissedilen sıcaklıklar 50 derecenin üzerine çıksa da buz satışlarında düşüş var.

DEMİR: BUZA TALEP YOK

Şanlıurfa'nın Haliliye  ilçesinde buz satışı yapan esnaf Muhammed Demir, piyasadaki son durumu anlattı. Geçen senelere göre buz satışlarında yarıya yakın düşüş yaşandığını belirten Demir, piyasanın durgunluğunu ve vatandaşların şehir dışına çıkması gibi faktörleri satışlardaki düşüşe sebep olarak gösterdi.

Demir, buz talebindeki düşüşle ilgili şunları belirtti:

"Bu zamanlarda şu ana kadar doğru düzgün bir iş olmadı. Havalar sıcak ama talepler yok. Piyasanın durgunluğundan, kimse iş yapamıyor. Normalde şu anda bizim 5 ton 7 ton iş yapmamız gerekirken şu anda 1 ton 1 buçuk ton sağlam satış yapıyoruz. Geçen yıl çok güzeldi 5 ton 7 ton falan satış yapıyorduk. Hem çoğu insan çalışmaya gitti, şehrimizdekiler, hem de piyasa durgun olduğu için şu an kimsenin bir talebi olmuyor."

Fiyatlarda da artış yaşandığını kaydeden Demir, "Buz fiyatları şu anda büyüğü 70 TL küçüğü ise 50 TL. Geçen yıl büyüğü 50 TL küçüğü 40 TL'ydi." dedi.

Şanlıurfa’da satışları buz gibi eriyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.