İki dev bankanın hesaplarına el konuldu!

Almanya merkezli Deutsche Bank ve Commerzbank'ın ülkedeki varlıklarına ve hesaplarına, mahkeme kararıyla el konuldu. Bu durum, bankaların müşterileri arasında büyük bir paniğe yol açtı ve apar topar paralarını çekmeye başladılar.

İki dev bankanın hesaplarına el konuldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Rusya'da bir mahkeme, Almanya merkezli iki dev banka olan Deutsche Bank ve Commerzbank'ın Rusya'daki varlıklarına ve hesaplarına el koyma kararı aldı. Bu kritik karar, Linde firmasının Gazprom ile yürüttüğü gaz işleme tesisi inşaatı sözleşmesiyle bağlantılı ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı sebebiyle uygulanan yaptırımlar kapsamında verildi.

Mahkemenin aldığı karar, Deutsche Bank'a 239 milyon euro, Commerzbank'a ise 93,7 milyon euro değerinde varlığa el konulmasını içeriyor. El konulan varlıklar arasında bankaların hesaplarında bulunan menkul kıymetler, gayrimenkuller ve fonlar bulunuyor.

Bu durum, her iki bankanın Rusya'daki müşterileri arasında büyük bir endişe ve belirsizlik yarattı. Müşteriler, bankaların Rusya'daki durumunun belirsizliği nedeniyle paralarını güvende görmeyerek, hesaplarındaki varlıkları acil şekilde çekmeye başladılar.

Bu gelişme, geçtiğimiz haftalarda İtalyan bankası UniCredit'e de benzer bir yaptırımın uygulanmasının ardından yaşanıyor. Rus mahkemesi, UniCredit'in Rusya'daki varlıklarına, hesaplarına ve iki yan kuruluşundaki hisselerine el koymuştu.

Deutsche Bank ve Commerzbank'a el konulması, uluslararası finans piyasalarında yankı uyandırdı. Bu olay, bankaların uluslararası yaptırımlar ve jeopolitik gerilimler karşısında ne kadar risk altında olduğunu gözler önüne seriyor. Yatırımcılar ve analistler, bu durumun global finansal sistemde istikrarsızlığa yol açabileceği endişesini dile getiriyorlar.

 

İki dev bankanın hesaplarına el konuldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.