Şanlıurfa'da bu güzergahları kullananlar dikkat!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, hız ihlallerini önlemek için yeni hız koridoru ve ortalama hız tespiti uygulamasını başlattı. Sürücüler, belirlenen hız limitlerine uymaları konusunda uyarıldı.

5

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uygun şekilde araç kullanmalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. 

İl genelinde hız koridoru ve ortalama hız tespiti sistemleri aktif hale getirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla ORTALAMA HIZ TESPİTİ / HIZ KORİDORU UYGULAMASINA başlanılmıştır. Kural ihlali yapan sürücüler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Sürücülerimizin can güvenlikleri ve olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için belirtilen hız limitlerine riayet etmeleri önemle rica olunur. Unutmayın, trafik kuralları sizi hayata bağlar," ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa genelinde iki yönlü olarak kurulan sistemlerin mesafeleri ve hız sınırları şu şekilde belirlendi:

Şanlıurfa-Birecik: 67 km

Şanlıurfa-Bozova: 24 km

Şanlıurfa-Hilvan: 39 km

Hilvan-Siverek: 31 km

Şanlıurfa-Viranşehir: 78 km

Diyarbakır-Siverek: 69 km

Bu güzergahlarda hız sınırı 110 km/s olarak belirlendi. Yetkililer, sürücülerin can güvenliğini sağlamak ve olumsuz durumları önlemek amacıyla hız limitlerine uymalarının önemini vurguluyor.