Açılışı yapıldı: Şanlıurfa’da bu çay bahçesini kadınlar işletecek

Siverek Belediyesi, kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla kadınların işleteceği yeni bir çay bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışı yapıldı:  Şanlıurfa’da bu çay bahçesini kadınlar işletecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçede kadın çalışan sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürüten Siverek Belediyesi, Ayvanat Mahallesi’nde kadınların işleteceği yeni bir çay bahçesi açtı.

Kadınların iş hayatına daha fazla katılımını sağlamak amacıyla bu tür girişimlerin arttırılması planlanırken daha fazla kadının aile bütçesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Ayvanat Kadın Kültür Merkezi bahçesinde yapılan açılışa Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Baykan, başkan yardımcıları birim müdürleri ile davetliler katıldı.

Çay bahçesinin Ayvanat Mahallesi’nin merkezinde yer aldığını dile getiren Başkan Vekili Cumali Bayram “Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’ın talimatıyla parkımızı bu hale getiren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bu parkımızın bu bölgede hem çocuklarımıza hem kadınlarımıza hem ailelerimize bir sosyal etkinlik alanı olarak dönüşmesini sağlamak istedik. Çay bahçemiz akşam saat 17-22 arasında hizmet verecek. Bahçemizde çeşitli ikramlar olacak. Diğer tarafta da çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla çocuklarımız bu parkı rahatlıkla kullanabilecekler.Bu tür alanların çevremizde daha da çoğalması için elimizden geleni yapacağız.Buranın da zaten özellikle aile parkı olmasını istiyoruz.Bölgedeki mahallemizdeki ailelerimizin rahatlıkla buraya gelmelerini zaman geçirmelerini çocuklarımızla rahatlıklazaman geçirecekleri bir alan olsun istedik.Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Umuyorum ki tüm halkımız bundan memnun olur.” dedi.

Ayvanat Kadın Kültür Merkezi sorumlusu Özlem Okşaş Şenateş ise çay bahçesi çalışanlarının da kadınlar olduğunu söyledi.

Okşaş, “Öğrencilerini çocuklarını eğitimler için buraya bırakmış olan yetişkinlerimizin rahat nefes alabilecekleri gelip kafalarını dinleyebilecekleri çocuklarını da rahat bir şekilde gözlemleyebilecekleri bir alan oluşturmak istedik.Bunu da yine Ali Murat Bucak başkanımızla beraber bunu planladık.Aile çay bahçesi oluşturmayı düşündük ve bunu gerçekleştirdik.Bugün açılışını da gerçekleştirdik.Çay bahçemiz saat akşama doğru saat 17.00 ve gece saat 22.00’ye kadar hizmet vermekte.Çay bahçemizin hizmetlerimizden bahsedecek olursak tatlılarımız olacak hepsi ev yapımı.Profesyonel ekiple beraber bu profesyonel ekipte yine bizim kendi eski kursiyerlerimiz.Aşçılık kurslarına gelip kendilerini geliştiren öğretmenlerimizle birlikte eğitimlerini alıp geliştiren kursiyerlerimiz.Eski kursiyerlerimiz şu an çalışmaktalar.Ev yapımı tatlılarıyla hizmet sunmaktayız.İlçemizin birçok sosyal tesisine özellikle artık aile çay bahçemizde de kullanacağız.” diye konuştu.

Açılışı yapıldı: Şanlıurfa’da bu çay bahçesini kadınlar işletecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.