Şanlıurfa turizmine ikinci darbe: Az sefer vardı şimdi de rötar

ÖZEL HABER | Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Güneydoğu Anadolu'nun gözde turizm merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, son zamanlarda uçuşlarda yaşanan rötar ve gecikme sorunlarıyla boğuşuyor. Daha önce sefer sayılarının azlığıyla boğuşan kent, şimdi de uçuşlarda yaşanan rötar ve gecikme sorunlarıyla karşı karşıya. ŞURO Genel Sekreteri ve TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban, rötar sorununa dikkati çekerek "Rötarlar, tur programlarının aksamalarına ve turistlerin mağduriyetine neden oluyor." dedi.

Şanlıurfa turizmine ikinci darbe: Az sefer vardı şimdi de rötar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıklıgöl, Harran, Halfeti gibi birçok tarihi ve kültürel değere sahip olan kent, her yıl yüz binlerce insanın ziyaret noktası oluyor. Ancak turizm sezonunda Şanlıurfa, havaalanı sorunlarıyla mücadele ediyor.

Özellikle yaz aylarında artan seyahat talebi ile birlikte, Şanlıurfa’ya gidiş ve dönüş seferlerinde yaşanan rötar ve gecikmeler, turistlerin seyahat planlarını altüst ediyor ve kentin turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor.

Son örnek dün yaşandı. Ankara'dan saat 19.45'te kalkması planlanan bir uçak, beklenenin aksine 1 saat 15 dakika rötar yaparak Şanlıurfa'ya varışını geciktirdi. Bu gibi durumlar, Şanlıurfa'nın turizm potansiyeline de büyük darbe vuruyor.

ÇOBAN: ŞANLIURFA’YA GELEN TURİSTLER MAĞDUR OLUYOR

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Genel Sekreteri ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban, yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Gecikmelerin tur programlarının aksamalarına ve turistlerin mağduriyetine neden olduğunu belirten Çoban, şunları kaydetti:

"Yaz aylarıyla birlikte Şanlıurfa uçuşlarında sık sık rötarlar yaşanıyor. Bu durum, özellikle tur ve gezi programları için gelen turistleri zor durumda bırakıyor. Sabah 8-9 gibi Urfa'ya inmesi gereken uçak bazen saat 10 ve 10 buçukta iniyor. Bu da ister istemez tur programlarının aksamalarına neden oluyor. Hava koşulları iyi. Bu rötarları hava koşullarına bağlamak anlamsız. THY, Antalya, İstanbul, Trabzon gibi şehirlere yoğunluk verdiği için Şanlıurfa ve Güneydoğu illerinde uçaklarda rötar yaşanıyor. Bu da gelen turist gruplarında büyük sıkıntı oluyor."

 

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Uçuşlardaki rötarlar, Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için gelen turistleri de olumsuz etkiliyor. Planlarını aksayan turistler, hem maddi hem de manevi açıdan mağduriyet yaşıyor. Yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesi ve Şanlıurfa'ya yönelik uçuşların düzenli ve aksaksız bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Daha önce sefer sayılarının azlığıyla darbe alan Şanlıurfa turizmi, bu kez de uçuşlarda yaşanan sık gecikmeler nedeniyle ikinci bir darbeyle karşı karşıya.

 

Şanlıurfa turizmine ikinci darbe: Az sefer vardı şimdi de rötar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.