Otomotiv devi iflas etti: Araçları zararına satacak!

Ekonomik krizin gölgesinde kalan ABD'li elektrikli araç üreticisi Fisker, iflas bayrağını çekti. Şirketin elinde kalan 3 bin SUV modeli, mahkeme onayı alması halinde zararına satılacak.

Otomotiv devi iflas etti: Araçları zararına satacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD'li elektrikli araç üreticisi Fisker, geçtiğimiz ay iflas başvurusunda bulundu ve bu durum otomotiv sektöründe şok dalgaları yarattı. Şirketin elinde kalan yaklaşık 3 bin aracı, zararına olsa bile satarak borçlarını hafifletmeye çalışıyor.

Gerçekgündem’de yer alan habere göre, Fisker'in mali durumu oldukça kritik. 1 milyar dolarlık bir borçla karşı karşıya olduğu biliniyor. Şirketin mevcut varlıkları ise 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında tahmin ediliyor. Fisker'in büyük alacaklıları arasında Adobe, Google ve SAP gibi önemli firmalar bulunuyor.

Otomotiv devi, iflas sürecinde envanterindeki 3 bin 231 adet Ocean SUV model aracını American Lease adlı kiralama şirketine 46.25 milyon dolar karşılığında satmayı planlıyor. Her bir aracı 14 bin dolardan elden çıkarmayı hedefleyen Fisker, bu araçları ekonomik krizin etkisiyle 25.000 dolara kadar düşen bir fiyatla sunmuştu. 

Şirket, mahkemeden bu araçları düşük fiyatlarla satma izni almayı umut ediyor, ancak nihai karar yargıç tarafından verilecek.

 

Otomotiv devi iflas etti: Araçları zararına satacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.