Şanlıurfa’da ücretsiz hizmet veriyor!

Eyyübiye'de vatandaşların sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeleri ve hastalıkları önlemeleri için önemli bir adım atıldı. SHM, ücretsiz sağlık hizmetleri sunarak toplum sağlığının korunmasına ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesine katkıda bulunuyor.

5

Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), toplum sağlığını korumak, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere kolay ulaşımı sağlamak amacıyla kurulmuş çok amaçlı yapılar olarak faaliyet gösteriyor. Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren bu merkezler, Şanlıurfa'da yer alan Eyyübiye, Haliliye 1 Nolu, Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere toplam beş merkezde vatandaşlara mesai saatleri içinde ücretsiz sağlık hizmetleri sunuyor.

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu hekimi Nidal Sapmaz şunları kaydetti:

“Sağlıklı hayat merkezlerimizde Diyetisyen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Çocuk Gelişimci Fizyoterapist, Fiziksel aktivite merkezi, Sigara bırakma polikliniği, ağız diş sağlığı, madde kullanıcısı ve yakını için danışmanlık hizmetleri, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve gereksinimlere göre Bakanlığımız tarafından belirlenen diğer hizmetler bütüncül bir anlayışla verilmektedir. Toplum sağlığına önemli katkılar sağlayan Sağlıklı hayat merkezlerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz “

Merkezlerde diyetisyen, psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimci, fizyoterapist gibi uzmanlar bulunmakta ve ayrıca sigara bırakma polikliniği, ağız diş sağlığı hizmetleri, madde kullanımı danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü gibi birçok hizmet sunuluyor. Sağlıklı Hayat Merkezleri, toplum sağlığına önemli katkılar sağlayarak vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını kapsamlı bir şekilde karşılamayı hedefliyor.