Faiz oranları güncelledi: Parasını faize yatıracaklar o bankaya koşuyor!

Son dönemde yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, paralarını değerlendirmenin yollarını arıyor. Bu süreçte bankalar arasında faiz oranlarındaki rekabet dikkat çekiyor. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, TL mevduat faiz oranlarıyla ilgili beklentiler karşılanamadı. Bankalar arasında faiz oranlarında önemli farklar oluşurken, özellikle 92 gün vadeli mevduatlar için en yüksek faiz oranı yüzde 52 ile…

Faiz oranları güncelledi: Parasını faize yatıracaklar o bankaya koşuyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevduat faiz oranları yeni haftaya hızlı bir başlangıç yapamadı. Merkez Bankası'nın faiz artışına rağmen, bankalar arasında faiz oranlarında büyük bir makas oluştu. Bankalar arasında TL mevduat faiz oranları arasındaki fark ise oldukça açıldı.

92 günlük vadeli mevduatta faiz oranları yüzde 35 ile 52 arasında değişiyor. 50 bin liranın altındaki mevduatlarda kamu bankaları yüzde 40-43 faiz verirken, özel bankalarda bu oranlar yüzde 37 ile 52 arasında değişiyor. En yüksek faiz oranını ise yüzde 52 ile ING Türkiye veriyor.

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararına rağmen bazı bankalar faiz oranlarını indirmiş veya sadece 1 puan artırmış durumda.

En düşük faiz oranını ise yüzde 35 ile Halkbank sunuyor. Akbank yüzde 37, Vakıfbank yüzde 41, Ziraat Bankası ve Enpara yüzde 42, İş Bankası yüzde 43, Yapı Kredi yüzde 46, Garanti BBVA yüzde 50 ve Denizbank yüzde 49 faiz oranı sunuyor.

Yüksek miktarlı tasarruflarda da faiz oranları bankalar arasında farklılık gösteriyor. Halkbank ve Akbank, 5 milyon liraya kadar olan mevduatta yüzde 40 faiz oranı sunarken, Ziraat Bankası en yüksek yüzde 42 faiz oranını sunuyor. Vakıfbank ve İş Bankası 5 milyon lira üzeri mevduata yüzde 45 faiz oranı öneriyor. Garanti BBVA ve ING Türkiye ise 5 milyon üzeri mevduatlara yüzde 52 faiz oranı sunuyor.

 

Faiz oranları güncelledi: Parasını faize yatıracaklar o bankaya koşuyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.