Ceylanpınar'da 9 işçi intihar girişiminde bulundu! Belediye eşbaşkanı iddiaları reddetti

Ceylanpınar'da mobbing ve haksız işçi çıkarma iddialarıyla su kulesine çıkarak intihar girişiminde bulunan 9 işçi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Belediye Eşbaşkanı Av. Uğur Kahraman, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve işçilerin görevlerini yerine getirmedikleri için hukuki süreçle işten çıkarıldığını açıkladı. Kahraman, belediye olarak halkın güvenine layık olacak şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ceylanpınar'da 9 işçi intihar girişiminde bulundu! Belediye eşbaşkanı iddiaları reddetti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceylanpınar’da belediye tarafından mobbing ve haksız işçi çıkarılmalara maruz kaldıklarını iddia eden 9 işçi, seslerini duyurmak için su kulesine çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu. 

Olayın ardından kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu durum, sosyal medya üzerinden de tartışmalara sebep oldu.

Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı Av. Uğur Kahraman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işçilerin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kahraman, “04/07/2024 Tarihinde 'haksız yere işçi çıkardığımız' iddiasıyla çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden algı yaratılmak istenmiş ve bizlere karalayıcı, suçlayıcı ithamlar yapılmıştır. Bu ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır,” dedi.

Belediye Eşbaşkanı, iş sözleşmesi feshedilen personellerin görevlerini layıkıyla yerine getirmediklerini, verilen talimatlara uymadıklarını, işe devamlılık göstermediklerini ve "bankamatikçi" olarak nitelendirilen, işe gelmeden maaş alan işçiler olduğunu ifade etti. Kahraman, bu hususta usulüne uygun işlem yapılarak işçilerin işine son verildiğini ve kararın hukuki olduğunu vurguladı.

Kahraman, yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

BASINA VE KAMOYUNA 

04/07/2024 Tarihinde “haksız yere işçi çıkardığımız" iddiasıyla çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden algı yaratılmak istenmiş ve bizlere karalayıcı, suçlayıcı ithamlar yapılmıştır. 

Bu ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Buna göre; İş sözleşmesi feshedilen personeller, görevini layıkıyla yerine getirmeyen , verilen talimata uymayan , işe gelme yönünde devamsızlık gösteren ve daha önce işe gelmeyip ücret alan "bankamatikçi" işçilerinden oluşmaktadır . Bu hususta İş sözleşmeleri fesh edilen işçiler hakkında usulüne uygun işlem yapılarak işlerine son  verilmiştir . Dolayısıyla kararımız hukukidir. 

Sonuç itibari ile bu belediye bizlere halkın emaneti ve iradesinin sonucudur. Bu medenle olabildiğince bizlere güvenen ve bize bu görevlendirmeyi layık gören halkımızın güvenin boşa çıkarmayıp, eldeki imkanların ötesinde bir performans sergileyerek bu şehirdeki insanları ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan ve ötekileştirmeden eşit hizmet edeceğimiz gibi eşit bir tavır içinde de  olacağız. 

Bu görev ve sorumluluk bilinci ile hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”. 

 

Ceylanpınar'da 9 işçi intihar girişiminde bulundu! Belediye eşbaşkanı iddiaları reddetti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.