3 ve üstü çocuğu olanlar havalara uçacak! Devletten bu adım gelebilir

Türkiye'de doğum oranlarının düşmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konudaki endişelerini dile getirerek, doğum oranını artırmak için yeni çalışmaların yapılacağını açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan bir teklif ise çocuğu olanları sevindirdi.

3 ve üstü çocuğu olanlar havalara uçacak! Devletten bu adım gelebilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum oranlarının hızla düşmesi Türkiye'yi alarma geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu duruma dikkat çekerek "varoluşsal tehdit" ve "felaket" olarak nitelendirdi. Peki, bu sorunun üstesinden nasıl gelinecek?

“TÜRKİYE AÇISINDAN VAROLUŞSAL BİR TEHDİTTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir açıklama yaptı ve düşen doğum oranlarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. 2001’de 2,38 olan doğurganlık hızı 2023’te 1,51'e gerilemiştir. Yani nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum oranlarını artırmak için yeni çalışmaların yolda olduğunu açıkladı. Halihazırda çalışan kadınlara 1 yıl doğum izni ve 2. ve sonraki çocuklarda kira ile kreş desteği gibi düzenlemeler hayata geçiriliyor.

“ÜÇ ÇOCUĞU OLANA ÖTV'SİZ ARABA, DÖRT ÇOCUĞU OLANA FAİZSİZ KONUT KREDİ”

Sosyal medyada gündem olan bir öneri ise şu şekilde: "Üç çocuğu olana ÖTV'siz araba, dört çocuğu olana faizsiz konut kredisi hakkı ver, ondan sonra nüfus artış hızını gör." Bu teklif, özellikle doğum oranının en yüksek olduğu il olan Şanlıurfa'da büyük ilgi gördü.

3 ve üstü çocuğu olanlar havalara uçacak! Devletten bu adım gelebilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.