Sigarada zam fırtınası! Yeni fiyatları duyan şoke oldu

Sigara kullanıcıları, yeni zam haberiyle adeta şoke oldu. 3 Temmuz'da ÖTV'deki artışın etkisiyle sigaralara 9-10 TL zam yapıldı. Bu zamla birlikte en pahalı sigara 80 TL'ye, en ucuz sigara ise 71 TL'ye yükseldi.

Sigarada zam fırtınası! Yeni fiyatları duyan şoke oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncellenen maktu ÖTV tutarları, her yıl 3 Ocak ve 3 Temmuz'da TÜİK verisinin ilanı saatinden kısa süre sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. 2024'ün 6 aylık (ocak-haziran) döneminde yurt içi üretici fiyat artışının yüzde 19,49 olarak gerçekleşti. Akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamulleri ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış yapıldı. ÖTV tutarlarının artırılması sonrası sigaradan ilk zam haberi geldi.

Zam haberini ilk duyuran Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş oldu. Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sigaraya 9 TL zam geçişi oldu memlekete hayırlı uğurlu olsun. Bazı çeşitlerine 10 TL geldi" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar da JTI grubuna yapılan zammı duyurdu. Zamla birlikte JTI grubunun en pahalı sigarası 80 TL, en ucuz sigarası ise 71 TL oldu.

ZAMLAR NEDEN YAPILDI?

Sigara fiyatlarındaki artış, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TÜİK tarafından açıklanan yurt içi üretici fiyat artış oranlarına göre belirleniyor. 2024'ün ilk 6 ayında bu oranın yüzde 19,49 olması, sigara ve alkollü içecekler gibi ÖTV'ye tabi ürünlerde de zam yapılmasına yol açtı.

SİGARA ZAMMI NE KADAR OLDU?

Sigara fiyatlarındaki zam oranları markadan markaya ve gruba göre değişiklik gösteriyor. Ortalama olarak bakıldığında ise sigaralara 9-10 TL zam yapıldı. Bu zam sonucunda en pahalı sigara 80 TL'ye, en ucuz sigara ise 71 TL'ye yükseldi.

 

Sigarada zam fırtınası! Yeni fiyatları duyan şoke oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.