CHP liderinden erken seçim açıklaması: “Cumhur İttifakı ceremesini çekecek”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrısında bulundu ve Cumhur İttifakı'nın uyguladığı ekonomik politikaları sert bir dille eleştirdi. Özel, enflasyonun düşürülmesi için alınan tedbirlerin yetersiz ve vatandaşın yükünü artırıcı nitelikte olduğunu belirterek, bu durumun siyasi bedelini Cumhur İttifakı'nın ödeyeceğini söyledi.

5

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim konusunda yaptığı teknik değerlendirmeye katıldığını ifade etti. 

Özel, "Erken seçimle ilgili sayın Cumhurbaşkanının yaptığı teknik değerlendirme doğrudur. Seçimlerin yenilenmesi ya kendi kararıyla olur, o durumda bir daha aday olamıyor, ya da Mecliste 360 milletvekilinin kararıyla olur. Bu durumda son bir kez aday olabiliyor" dedi.

“HADİ 17 BİN LİRA SEN AL BAKALIM”

Ancak Özel, Cumhurbaşkanı'nın siyasi değerlendirmelerinin isabetsiz olduğunu vurguladı. Özel, "Seçim yok diye asgari ücrete zam yok, en düşük emekli maaşı 10 bin lira... Şimdi 'Bu maaşla 6 ay daha geçinsinler' diyorlar. Hadi 17 bin lira sen al bakalım, hesabını buna göre yap. Böyle hesap olmaz! AK Partili olsun, MHP'li olsun bütün seçmenler, emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaf perişan durumda" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, seçim döneminde dağıtılan paraların ardından dört yıl boyunca halkın ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirtti. "Sen asgari ücrete zam vermezsen, geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Meydandaki emekliler, işçiler erken seçim diye bağırıyorlar. Çünkü seçim yok diye siz onları geçinemez halde bıraktınız" dedi.

“AMA MİLLET İSTERSE NE YAPALIM?”

Erken seçim taleplerinin halktan geldiğini ifade eden Özel, "Milletin sıkıntılarına bir nebze çare olabilecek adımlar atılırsa ben 'Hadi seçim' demeyeceğim. Ama millet isterse ne yapalım? Her şeyin sorumlusu sensen bu konularda vatandaşın sesini duyman lazım" diye ekledi.

TÜİK'in verilerine de değinen Özel, asgari ücretin eridiğini ve enflasyonun yüksek seyrettiğini belirtti. "Tayyip Bey'i üzmeyen istatistik kurumunun verilerine göre bile asgari ücret şu ana kadar 3 bin 850 lira erimiş durumda. Yarın itibaren düşecek diyorlar. Sanki petrol, altın, maden bulundu da düşecek" diyerek hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi.

Özel, enflasyonun düşmesi için gerçek tedbirler yerine vatandaşa yük bindiren tedbirler alındığını belirtti ve "Gerçek tedbirler yerine suya sabuna dokunmayan, sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Bunun cezasını da ceremesini de siyaseten Cumhur İttifakı çekecek" dedi.