Şanlıurfa’da 50 yıllık tutkusu için her gün kilometrelerce yürüyor! Kimileri ona deli diyor ama…

ÖZEL HABER | Türkiye'de gazete ve dergi okuma oranları son yıllarda büyük ölçekte düşse de, Şanlıurfa'da emekli tarih öğretmeni Mustafa Toprak 50 yılı aşkın süredir bu tutkusunu sürdürüyor. 1971 yılından beri her gün düzenli olarak gazeteleri okuyan ve takip eden Toprak, adeta kentin hafızası gibi yerel basını yakından takip ediyor. Yıllardır gazete okuyan Toprak’a kimileri tepki gösteriyor kimileri de tebrik ediyor. Gençler arasında yerel gazetelerin unutulmaya yüz tuttuğunu dile getiren Toprak, en beğendiği gazetenin ise ‘Gazete İpekyol’ olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da 50 yıllık tutkusu için her gün kilometrelerce yürüyor! Kimileri ona deli diyor ama…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojinin gelişmesi ve internet siteleri aracılığıyla haberlere daha kolay ulaşılabilmesi nedeniyle, gazete okuma kültürü gün geçtikçe daha da azalıyor. Özellikle Şanlıurfa’da gazete okuma kültürü yok denecek kadar az.

Ancak Şanlıurfalı emekli tarih öğretmeni Mustafa Toprak gibi istisnalar da var. Toprak, Şanlıurfa'da uzun yıllardır yaşayan ve bütün yerel gazeteleri günlük olarak takip eden ender kişilerden biri. Bu alışkanlığını 50 yılı aşkın bir süredir sürdürüyor. 

Toprak’ın yıllardır gazete okuduğunu gören çevresindeki insanlardan bazıları tepki gösterirken bazıları da tebrik ediyor. Toprak, sürekli gazete okuduğu için bazı kesimlerin kendisine deli dediğini söyleyerek, bunları söyleyen insanların geri kalmış insanlar olduğunu aktardı.

1971 yılından bu yana her gün düzenli olarak Şanlıurfa’da yayınlanan gazeteleri okuyan ve takip eden Mustafa Toprak, zamanında kapanan gazeteleri bile takip ettiğini belirtti. 

Toprak, en çok gündemdeki haberlerin ve köşe yazarlarının bulunduğu sayfaları okumayı sevdiğini ifade etti.

TOPRAK: EN SEVDİĞİM GAZETE ‘GAZETE İPEKYOL’

Şanlıurfa’da günlük olarak takip ettiği gazeteler arasında en çok beğendiği gazetenin ‘Gazete İpekyol’ olduğunu söyleyen Toprak, “Şanlıurfa’daki bütün gazeteleri günlük olarak takip ediyorum. Sabahları ise televizyonda ulusal gazeteleri takip ediyorum. Şanlıurfa’da daha önce kapanan gazeteleri bile takip ediyordum. Urfa’daki gazeteler içinde en sevdiğim Gazete İpekyol’dur çünkü içinde her gün 4-5 tane köşe yazarı var. Diğer gazetelerde pek fazla köşe yazarı yok. Gazetelerde en çok gündem haberlerinin ve köşe yazarlarının bulunduğu sayfaları takip ediyorum.” dedi.

 

ŞANLIURFALILAR GAZETE OKUMUYOR

“Gazeteleri genelde satın almıyorum çünkügazete sahipleri benim eski dostlarım olduğu için bedava veriyorlar.” diyen Topraksözlerine şöyle devam etti:

“Zaten gazeteler pek satılmıyor. Dükkanlara verilen gazetelerin üstünde ya yemek yeniyor ya da cam siliyorlar. Bu milletin kültürü bu hale geldi.

Şanlıurfalılara şu tavsiyede bulunmak istiyorum; 20 yıldır bu millet gazete ve basından uzaklaştırılıyor. En büyük darbeyi ise televizyonlar ve cep telefonları vurdu. Çocuklarımızın beyni çalışmıyor artık. İlkokul veya lisedeki öğrenciler yazı yazamıyor.”

 

ÇOCUKLARA TAVSİYE 

Gazete okuma konusunda gençlere ve çocuklara tavsiyelerde bulunan Toprak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sorunlar için önerim, öğrencilere iyi bir eğitim verilmesi ve televizyonlarda eğitici dizilerin yayınlanması. 1971 yılından bu yana her gün gazete okuyorum ve çocuklara da gazete okumalarını tavsiye ediyorum.”

Şanlıurfa’da 50 yıllık tutkusu için her gün kilometrelerce yürüyor! Kimileri ona deli diyor ama…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.