Akaryakıtta yeni dönem! Zorunlu oluyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de akaryakıt sektöründe vergi kaçağını önlemek ve vergi denetimini güçlendirmek amacıyla UTTS devreye alıyor. Bu sistem, akaryakıt alan araçların plakalarını otomatik olarak tanıyarak, bu bilgilerin fiş ve faturalara işlenmesini sağlayacak. Böylece manuel plaka girişlerinden kaynaklanan usulsüz fatura uygulamalarının önüne geçilecek.

Akaryakıtta yeni dönem! Zorunlu oluyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ni (UTTS), vergi mükelleflerinin 2025 yılından itibaren akaryakıt harcamalarını vergi gideri olarak gösterebilmeleri için araçlarına taşıt tanıma birimlerini bu yıl içinde taktırmalarını zorunlu kılıyor. Bu adımın temel amacı, yıllık olarak 15 milyar lirayı bulan vergi kaybını önlemek ve akaryakıt sektöründe adil rekabet ortamı sağlamak olarak belirlenmiş.

UTTS'nin www.utts.gov.tr adresli portalı, mart ayında paydaşların kullanımına açılmış olup, akaryakıt istasyonları için teknik hazırlık çalışmalarının ağustos ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Sistem, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen firmalar tarafından donanım montajı, onarımı ve servis işlemleri gerçekleştirilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı, UTTS ile birlikte vergi güvenliğini artırırken, vergi mükellefleri için de daha şeffaf ve etkin bir vergi yönetimi sağlayarak kamu kaynaklarının korunmasını amaçlıyor. Bu sistem, sadece vergi mükellefleri için zorunlu olup, akaryakıt harcamalarının kaydedilmesini ve vergiye tabi olmayan işlemlerin önlenmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış.

UTTS'nin yürürlüğe girmesiyle birlikte, akaryakıt sektöründe usulsüzlüklerin azalması ve vergi denetiminin güçlenmesi bekleniyor. Bu adım, Türkiye'de vergi adaletinin sağlanması ve ekonomik düzenin korunması yolunda önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

 

Akaryakıtta yeni dönem! Zorunlu oluyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.