Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhalefetin zehirli söylemleri Kayseri olaylarına sebep oldu"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan gerginliklere ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, toplumu kışkırtan söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhalefetin zehirli söylemleri Kayseri olaylarına sebep oldu"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşarak dün akşam saatlerinde Kayseri’de yaşanan olaylarla iligili konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada  Kayseri'de yaşanan gergin

 

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konuşmasının başında tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Erdoğan, "İnşallah bundan sonra farklı toplantılarla da sık sık bir araya geleceğiz. Bundan tam 30 yıl önce millete hizmet mücadelemize yerelden başladık. Politikalarımızı önce belediyelerdeki uygulamalarla ortaya koyduk," dedi.

 

"SİYASİ RAKİPLERİMİZE KOÇLUK YAPIYORUZ"

AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki tecrübesine değinen Erdoğan, "AK Parti'nin en büyük referans kaynağı yerel yönetimlerdir. AK Parti birikimiyle sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en yetkin siyasi hareketidir. Rakiplerimiz bile bizden kopya çekmeye başladı, bir nevi onlara koçluk yapıyoruz," ifadelerini kullandı.

 

"HATAYI DA KUSURU DA KENDİMİZDE ARIYORUZ"

Seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde 40.5 oy oranına ulaşmıştır. Çok boyutlu olarak muhasebemizi yaptık ve yapıyoruz. Hatayı da kusuru da kendimizde arıyoruz. Tüm kademelerde gereken adımları atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz," dedi.

 

"MUHALEFETİN VAAT YAĞMURUNUN SONUNA GELDİK"

Muhalefetin seçim vaatlerine de değinen Erdoğan, "Ucuzlatacağız dediler ama kendi partilileri bile isyan etmeye başladı. Belediye binalarını, LGBT paçavralarıyla donatmak dışında herhangi bir icraatları olmadı. Muhalefetin siyaset anlayışında köklü bir değişim olmadığı sürece benzer hadiselere yeniden şahitlik edeceğiz," dedi.

 

KAYSERİ'DEKİ GERGİNLİĞE SERT TEPKİ

Kayseri'de yaşanan olaylara sert tepki gösteren Erdoğan, "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir. Siyasi kazanım uğruna nefret siyaseti yapılmasını acizlik olarak görüyoruz. Toplumda yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez," şeklinde konuştu.

 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN DÜZENLEME

Başıboş köpek sorununa da değinen Erdoğan, "Milletimizi bizar eden başıboş köpek sorunu olmak üzere, ülkemizin gündeminde olan meseleleri kati bir çözüme kavuşturacağız. Son rötuşlarını yaptığımız düzenlemenin yasalaşmasıyla yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşecek. Biz de gereken desteği sağlayacağız," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhalefetin zehirli söylemleri Kayseri olaylarına sebep oldu"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.