5 yaşındaki çocuğa taciz iddiası infial yarattı: Vatandaşlar sokağa döküldü, iş yerleri ateşe verildi…

5 yaşındaki bir çocuğun yabancı uyruklu bir kişi tarafından taciz edildiği iddiası Kayseri'yi ayağa kaldırdı. Olay sonrasında toplanan kalabalık, araçlara zarar verdi ve bazı işyerlerini ateşe verdi.

5

Olay, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana geldi.

İddiaya göre: Melikgazi ilçesinin Danişmentgazi Mahallesi'nde yaşanan olayda, yabancı uyruklu bir kişi 5 yaşındaki bir çocuğu taciz etti. Bu durumun farkına varan vatandaşlar şüpheliyi yakalamak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri kalabalığa müdahale etmeye çalışırken gerginlik arttı.

Kalabalık öfkeli tepkisini araçları ters çevirerek ve bazı işyerlerini ateşe vererek gösterdi. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Özel Harekat polisleri tarafından gözaltına alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, polisin kalabalığı dağıtmak için çalışmaları sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada: Bir çocuğa tacizde bulunan yabancı uyruklu şahsın gözaltına alındığı ve çocuğun koruma altına alındığı belirtildi. Valilik açıklamasında ayrıca, "Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur" denildi.