Hayalden gerçeğe: Kuruyan lavantalar ve yarım kalan kümbet evler!

Eski Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş tarafından hayata geçirilen Lavanta Bahçesi ve Kümbet Evler projesi, Aktaş'ın ilçeden tayini çıkmasının ardından kaderine terk edildi. Projenin işletim hakkının Suruç Halk Eğitim Müdürlüğü'nde olduğu belirtilirken, 12 dönümlük arazide ekilen 10 bin adet lavanta ise kurumaya yüz tuttu.

Hayalden gerçeğe: Kuruyan lavantalar ve yarım kalan kümbet evler!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş tarafından başlatılan Lavanta Bahçesi ve Kümbet Evler projesi, kaymakamın ilçeden ayrılmasının ardından bakımsız bir halde kalmış durumda. 

Suruç Ovası'na ayrı bir güzellik katan lavanta bahçesi, gelincik ve damatlar için popüler bir fotoğraf çekim noktası olmasının yanı sıra, vatandaşlar tarafından da dinlenme amaçlı olarak tercih ediliyordu. Rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavanta, geçen yıl ilk hasadını yapmış ve bölgeye umut vaat etmişti.

Ancak projedeki ilgisizlik nedeniyle lavanta bahçesi kurumaya başladı ve kümbet evler de tamamlanamadan kaderine terk edildi.

 Suruç Belediyesi yetkilileri projenin Halk Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu ve gerekli adımların onlar tarafından atılması gerektiğini söylese de, şu ana kadar herhangi bir gelişme kaydedilmedi.

Suruçlular, projenin tekrar canlandırılmasını ve bölgeye kazandırılmasını istiyor. 

Lavanta bahçesinin turizme önemli katkılar sağlayacağına ve istihdama da yardımcı olacağına inanılıyor. Yetkililerden projenin tekrar ele alınması ve gerekli adımların atılması isteniyor.

Hayalden gerçeğe: Kuruyan lavantalar ve yarım kalan kümbet evler!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.