Torbalı Urfalılara meydan okudu! Acıları acımız gibi olamaz

Şanlıurfa’nın tescilli lezzetlerinden biri olan Urfa isotuna bugüne kadar birçok rakip çıktı, ancak hiçbiri tahtından edemedi. Son rakip ise Ege’den geldi. İzmir’in Torbalı ilçesinde yetiştirilen Arslanlar biberi, Urfa isotunu tahtından edecek diye paylaşıldı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı, Abdulvahap Olgun ise ilçede yetişen biberle Urfalılara meydan okuduklarını belirtti.

Torbalı Urfalılara meydan okudu! Acıları acımız gibi olamaz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfalıların gözbebeği ve tescilli lezzetlerinden biri olan Urfa isotuna her geçen gün yeni bir rakip çıkıyor. Bugüne kadar birçok rakip çıktı, ancak hiçbiri Urfa isotunun tahtını sarsmayı başaramadı. Lezzeti ve acılığıyla meşhur olan Urfa isotuna son rakip ise Ege’den geldi.

İzmir’in Torbalı ilçesinde yetiştirilen Arslanlar biberi, Urfa isotuna rakip olarak sahneye çıktı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Arslanlar biberinin ilk hasadının başladığını duyurarak, ilçede yetiştirilen biberin Urfa isotundan daha acı olduğunu belirtti. 

Arslanlar Mahallesi'nden adını alan bu biberin İtalyanların yakın ilgisini çektiğini ifade eden Olgun, Arslanlar biberinin 130 yıl önce Selanik'ten getirilen bir tohumla yetiştirildiğini ve sadece bu bölgede üretildiğini vurguladı.

Toptan kilogram fiyatı 35-40 lira arasında değişen Arslan Biberi, Urfa isotu gibi pide, lahmacun ve kebap gibi yiyeceklerde sıkça tüketiliyor. 

Arslanlar Biberi’nin Urfa isotuna rakip olacağı ve acılık konusunda iddialı olduğunu vurgulayan Olgun, Urfa isotuna meydan okuduklarını belirtti.

Piyasaya yeni çıkan bu biber, Urfa isotunu tahtından edebilecek mi? Yoksa diğer rakipleri gibi zamanla unutulup gidecek mi? Bu durum merak konusu.

Torbalı Urfalılara meydan okudu! Acıları acımız gibi olamaz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.