Konut sahibi olmak artık daha kolay! Uygun faizli konut kredisi geliyor

Ev sahibi olmayı düşünenlere sevindirici bir haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TOKİ, uygun faizli konut kredisi için düğmeye bastı. İşte detaylar…

Konut sahibi olmak artık daha kolay! Uygun faizli konut kredisi geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev sahibi olmayı düşünenlere sevindirici bir haber geldi. Konut kredi faizlerinin geri ödemelerinin alım gücünün çok üstüne çıkması nedeniyle, orta ve alt gelir grupları için ev almak neredeyse imkansız hale gelmişti. 

Bu soruna çözüm bulmak amacıyla, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında sunulan rapor sonrasında konut alımlarını kolaylaştıracak ve konut arzını artıracak yeni bir hamle geldi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞIN KONUTA ERİŞİMİ ARTACAK

MYK toplantısında, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, halkın acil ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir rapor sundu. 

TGRT Haber’in haberine göre, Zeybekci, raporu hazırlamadan önce Türkiye’nin 7 bölgesinden milletvekilleri ile görüştü. Toplantıda konut probleminin nedenleri, finansal erişim talepleri, öneri ve istekler konuşuldu. Dar ve orta gelirli vatandaşların konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretilmesi önerisi tartışıldı.

YENİ FİNANSAL FORMÜLLER HAYATA GEÇİRİLİYOR

Raporun ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli, sürdürülebilir ve maliyet olarak kabul edilebilir çözümler geliştirme kararı aldı. Bu bağlamda, yeni finansal formüllerin hayata geçirilmesi de planlanıyor.

Hükümet, Orta Vadeli Program’da (OVP) 2024-2026 yılları arasında konut sektörüyle ilgili önemli mesajlar verdi. 

OVP metninde şu ifadelere yer verildi: 

“Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak, depremin oluşturduğu konut stoğundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacaktır.”

Hazine ve TOKİ’nin yapacağı çalışmayla, dar gelirlilerin konut probleminin nasıl çözüleceği ve finansal erişim talepleri değerlendirilecek. Hükümet, OVP’nin açıklanmasının ardından ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara uygun faizle kredi verileceğini duyurmuştu. 

 

 

 

Konut sahibi olmak artık daha kolay! Uygun faizli konut kredisi geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.