Şanlıurfa’nın eli bükülemeyen firması! 41 basamak birden yükseldi, devler liginde zirveye koşuyor

Şanlıurfalı girişimci Feridun Geçgel'in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Astor Enerji, 2023 yılı İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda 41 basamak yükselerek 87. sıraya yerleşerek önemli bir başarı elde etti. Bu yükseliş ile Astor Enerji, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Şanlıurfa’nın eli bükülemeyen firması! 41 basamak birden yükseldi, devler liginde zirveye koşuyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı sonuçları belli oldu. 1968’den bu yana İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan İSO 500 araştırmasına göre üretimden satışlarda en büyük kuruluş 484 milyar liralık satışlarıyla Tüpraş oldu. Tüpraş’ı 238 milyar liralık üretimden satışlarıyla Ford Otomotiv takip ederken, üçüncü sırada yaklaşık 227 milyar liralık üretimden satışlarıyla Star Rafineri yer aldı.

Şanlıurfalı girişimci iş insanı Feridun Geçgel’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Astor Enerji daha önce olduğu gibi bu yılda listede kedine yer buldu.

Şanlıurfalı iş insanı Feridun Geçgel'in liderliğini yaptığı Astor Enerji A.Ş., 2023 yılı İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda dikkate değer bir başarı elde etti. Şirket, geçen yıla göre 41 basamak yükselerek Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde 87. sıraya yerleşti.

Astor Enerji'nin bu başarısında etkili olan faktörler arasında, 13,69 milyar TL net üretimden satış geliri ile ekonomik performansının güçlü bir şekilde yansıtılması ve 7,21 milyar TL brüt katma değer ile sektördeki önemli konumu bulunuyor. Ayrıca, 6,0 milyar TL FAVÖK ile şirketin operasyonel verimliliği ve karlılığı da vurgulanmış oldu.

Şirketin ihracat geliri ise 167,4 milyon doları bulurken, 1.730 ortalama çalışan sayısı ile istihdam yaratma çabası da öne çıkan unsurlardan biri oldu. Astor Enerji A.Ş., Türkiye'nin lider transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi olarak tanınıyor ve bu alandaki başarısını sürdürülebilir büyüme stratejisi ve yüksek kalite standartlarıyla destekliyor.

ASTOR ENERJİ A.Ş. NEDİR?

Şirket, endüstri tesislerinin ve elektrik üretim, iletim ve dağıtım enerji ve sektörlerinin ihtiyacı olan transformatörler ile orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünleri üretimi gerçekleştiriyor. Bu üretimleri gerçekleştirmek için gerekli makine, teçhizat, hammadde, mamul ve yarı mamullerin ithalatı, ihracatı, alımı ve satımı faaliyetlerini de yerine getiriyor. Ayrıca, şirket ürettiği ürünlerin satış sonrası hizmetler kapsamında saha kurulumlarının yapılması, devreye alınması, saha test hizmetlerini veriyor.

FERİDUN GEÇGEL KİMDİR?

1970 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Lise eğitiminden sonra girişimciliğe adım attı. İş hayatına Özgüney Elektrik A.Ş. firmasını kurarak elektrik elektronik malzeme satışları ile başladı. Birkaç yıl sonra transformatör alım satımını da portföyüne ekledi. 2005 yılında, ASTOR Transformatör Şirketini Geçgel ailesi olarak satın alarak transformatör üretim faaliyetlerine İstanbul’da devam etti. 2015 yılında GEÇGEL ailesi almış olduğu karar ile ASTOR firmasının Yönetim kurulu başkanı olarak tüm faaliyetlerini Ankara’da topladı. Astor Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden FERİDUN GEÇGEL, birçok alanda yaptığı yatırımlarla tanınmış ve saygın bir iş adamıdır.

Şanlıurfa’nın eli bükülemeyen firması! 41 basamak birden yükseldi, devler liginde zirveye koşuyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.