Şanlıurfa STK’larından DEDAŞ’a ve iktidara eleştiri: "Elektrik kesintileri artık tahammül edilemez"

Şanlıurfa'da STK’lar sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ, şehrin yıllardır çözülemeyen elektrik sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi. Uzundağ, DEDAŞ’ın altyapı çalışmalarına gereken hassasiyeti göstermediğini ve bu yüzden yaşanan elektrik kesintilerinin ana sorumlusu olduğunu belirtti.

Şanlıurfa STK’larından DEDAŞ’a ve iktidara eleştiri: "Elektrik kesintileri artık tahammül edilemez"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) adına açıklama yapan Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Başkanı Vehbi Uzundağ, şehrin yıllardır çözülemeyen elektrik sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi.

Uzundağ yaptığı açıklamada, "Yıllardır istediği gibi davranan DEDAŞ, hiçbir şikâyeti dikkate almıyor. Kayıp kaçak yalanı ile kendine meşruiyetten uzak bir gerekçe oluşturma gayretinde. Hepimiz biliyoruz ki DEDAŞ, kayıp kaçak bedelini faturasını düzenli ödeyen vatandaşa kesiyor. DEDAŞ, bu yaklaşımı ile yöre halkını karalarken, kendi istismarını ve beceriksizliğini örtmenin kaygısı ile hareket ediyor," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük elektrik üretim santralinin yanı başında, Türkiye'nin en sıcak ilinde yaşanan elektrik kesintilerinin büyük bir zulüm olduğunu vurgulayan Uzundağ, DEDAŞ'ın bugüne kadar sorumluluklarını yerine getirmediğini ve gelecekte de getireceğine dair bir belirti göstermediğini söyledi.

Uzundağ ayrıca, devletin, iktidarın ve milletin bu durumu bildiğini ancak iktidarın hiçbir çözüm iradesi göstermediğini belirtti. "Elektrik kesintileri konusu açılınca iktidar bir anda sağır ve dilsiz oluyor. Buna tahammülümüzün kalmadığını bilinmesini istiyoruz. İktidar böyle davranınca DEDAŞ yetkilileri de vatandaşı muhatap kabul etmiyor," dedi.

Şanlıurfa’nın bu sorunla mücadelede yalnız bırakıldığını ve iktidarın bu sorunu çözmeye yönelik bir adım atmadığını söyleyen Uzundağ, "Dileriz bundan sonra gereken adımlar atılır ve bir an önce Şanlıurfa’yı, Şanlıurfalıları bu çileden kurtarırlar," ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Şanlıurfa STK’larından DEDAŞ’a ve iktidara eleştiri: "Elektrik kesintileri artık tahammül edilemez"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.