Türkler tarafından satın alınmıştı! 50 yıllık dev marka iflas bayrağı çekti: Tüm şubeleri kapanacak

Fransa merkezli giyim devi Naf Naf, Türk yatırımcılar tarafından satın alınmasının ardından iflas etti. Firmanın 215 şubesi bulunuyor ve yakın gelecekte tüm şubelerini kapatacağı öğrenildi.

Türkler tarafından satın alınmıştı! 50 yıllık dev marka iflas bayrağı çekti: Tüm şubeleri kapanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde yaşanan ekonomik kriz, büyük şirketlerin ardı ardına iflas etmesine yol açıyor. 1973 yılında Fransa'da kurulan ve moda dünyasında önemli bir yer edinen Naf Naf, 2020 yılında Türk yatırımcılar tarafından kurulan SY Corporate tarafından satın alınmıştı. Ancak son yıllarda uluslararası genişleme çalışmaları yürüten Naf Naf, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı.

 

İFLAS BAŞVURUSU YAPILACAK

2023 yılının Ekim ayında şirketin mali durumunun kötüleştiği haberlerinin ardından iflas dedikoduları yayılmaya başladı. SY Corporate tarafından satın alınan Naf Naf, şimdi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

 

215 ŞUBE KAPATILACAK

51 yıllık geçmişiyle sektörün önde gelen isimlerinden biri olan Naf Naf, iflas başvurusunun ardından 215 şubesini kapatma kararı aldı. Bu karar, Fransa başta olmak üzere dünya genelindeki şubelerinde çalışan 1200 kişinin işlerini kaybetmesine yol açacak.

 

GEÇEN YILKİ 141 MİLYON EURO KAYBI

Naf Naf'ın mevcut durumda 215 satış noktası bulunuyor ve toplam satışları 165 milyon Euro civarında gerçekleşiyor. Şirket, Fransa pazarından 2022 yılında 141 milyon Euro gelir elde etti. Ancak pandemi sonrası ekonomi politikalarındaki değişiklikler ve pazardaki daralma, markanın satışlarını ve gelirini olumsuz etkiledi. Naf Naf yönetimi, satışlardaki düşüş ve artan borç yükü nedeniyle mali sıkıntı yaşadıklarını, yapısal maliyetlerin ise azalmadığını belirtiyor.

Türkler tarafından satın alınmıştı! 50 yıllık dev marka iflas bayrağı çekti: Tüm şubeleri kapanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.