Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Siyasette normalleşme çabamız, muhalefeti normalleştirme çabasıdır"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşarak, siyasette normalleşme tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

5

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyasette normalleşme tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bizim; siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle 'normalleşme' çabamız, aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır," dedi.

 

"SIKILI YUMRUKLARI AÇACAK OLAN MUHALEFETTİR"

Erdoğan, siyasi tansiyonun düşürülmesi için attıkları adımların yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirterek, "İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak, siyasetin de demokrasinin de çok partili sistemin de fıtratına aykırıdır. Biz de zaten böyle bir çaba içinde değiliz," ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı, ülke ve milletin güvenliğine dair konularda ortak bir bakış açısı yakalama gayretinde olduklarını vurgulayarak, "Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde iç cepheyi sağlamlaştırmanın gayretindeyiz. Biz, durduğumuz yerde duruyoruz; muhalefetten ise bizim durduğumuz yere, yani hoşgörüye, yani birleştirici dile, yani kucaklaştırıcı siyasete, yani devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz," dedi.

 

"SÖYLEYECEKLERİMİ SÖYLEDİM, BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Grup toplantısında kullandığı, "Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir," ifadesi üzerine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı, "Yumruklarımız sıkılı olmayacak, el sıkışmaya, selamlaşmaya, müzakereye devam edeceğiz," açıklaması sorulan Erdoğan, "Söyleyeceklerimi söyledim zaten. Onun dışında bir şey söylemeye gerek yok," dedi.

 

"MUHALEFETİN NORMALLEŞMESİ GEREKİYOR"

Erdoğan, konuşmasında muhalefetin dilini, söylemini ve siyaset tarzını düzeltmesi gerektiğini belirterek, "Sıkılı yumrukları açacak olan, hançerleri kınına koyacak olan muhalefettir. Yumuşaması, normalleşmesi gereken muhalefettir," dedi.