Şanlıurfa’da elektrik sorunu Meclis gündeminde!

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, yaz aylarında Şanlıurfa'da artan elektrik kesintilerini ve bu kesintilerin yol açtığı sulama sorunlarını meclise taşıdı. Bölgede yaşanan sıkıntıları dile getiren Ayan, DEDAŞ'ın altyapı eksikliği ve plansız kesintileri nedeniyle halkın mağdur olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa’da elektrik sorunu Meclis gündeminde!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa ve çevre illerin elektrik dağıtımını yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile ilgili elektrik dağıtımı ve buna bağlı sulama sorunları olduğunu belirterek konuyu meclise taşıyan Ayan şu ifadeleri kullandı:

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bölge illerinde yüksek sıcaklık artışları da görülmeye başlamıştır. Şanlıurfa’da son bir aydır sıcaklık 40 derecenin üstüne çıkmakta, günlük yaşamı oldukça zorlamaktadır. Bu sıcak havalarda en önemli ihtiyaçlardan olan su ve elektriğin kesintisiz halka ulaştırılması hizmet sağlayıcıların da en temel sorumluluklarından biridir. Fakat Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintileri yaz aylarını Şanlıurfa halkı için daha da zor bir duruma getirmeye devam etmektedir. Kesintisiz elektrik vermekle yükümlü olan DEDAŞ, iki haftadan uzun bir süredir Karaköprü, Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar, Siverek başta olmak üzere birçok ilçede uzun saatler süren elektrik kesintileri yapmaktadır. Sabah 07.00 Akşam 18.00 olarak duyurulan çoğu kesinti gece yarılarına kadar sürmekte, halkın şikayetlerine rağmen bir dönüş olmamaktadır. Sıcak havalarda ve gündüz yapılan bu uzun kesintiler sıcakla baş etme yöntemi olarak uygulanan klimaların açılmaması, elektrik kesintileri yüzünden doğalgazın da çalışmamasından kaynaklı sıcak suya erişimin olmaması ve yıkanma sorunlarının ortaya çıkması, kırsal mahallelerde doğrudan suyun da kesilmesi ve içme suyu dahil suya erişimin önünün kesilmesi günlerdir Şanlıurfalıları mağdur etmeye devam ediyor. Sağlık, hijyen sorunlarının yanı sıra ürünlerin sulanamaması ve tarlada ekinlerin yanması, hayvanların susuz kalması gibi sorunlar da tarafımıza sıkça iletilmektedir. Yaz aylarında özellikle Şanlıurfa gibi sıcak bölgelerde elektriğin hayati bir önemde olduğu bilindiği halde DEDAŞ’ın “tamir ve onarım” işlerini bu aylara bırakması, kapsamlı altyapı çalışmalarının olmaması, günü kurtarmak üzerinden geçici çözümler sunmak uğruna halkın yaz aylarında mağdur edilmesi ve halk sağlığı ile oynanması tepki toplamaya devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa’da günlerdir yaşanan ve uzun saatlere varan elektrik kesintileri Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Şanlıurfa’da diğer illere nazaran çok yoğun yapılan elektrik kesintilerinin gerekçesine dair Bakanlığınız tarafından yapılan bir araştırma var mıdır?

3- DEDAŞ Şanlıurfa’da en son ne zaman altyapı yenileme çalışması yapmıştır?

4- Şanlıurfa’da elektrik sisteminin işlemesini sağlayan direkler, trafolar, elektrik panoları en son ne zaman değiştirilmiştir?

5- “Tamir ve onarım” adı altında yapılan kesintilerin yaz aylarına bırakılması ve halk sağlığını ve ekonomisini tehdit eden bu uygulamalara devam edilmesine dair başlatmış olduğunuz bir soruşturma var mıdır?

Şanlıurfa’da elektrik sorunu Meclis gündeminde!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.