Kurban Bayramı boyunca 60 ilde denetim yapıldı! 1456 şahıs yakalandı

9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, düzensiz göçle mücadele kapsamında önemli adımlar atıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Mobil Göç Noktası araçlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde 35 binden fazla kimlik kontrolü yapıldı ve 1456 kaçak göçmen yakalandı.

Kurban Bayramı boyunca 60 ilde denetim yapıldı! 1456 şahıs yakalandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve 'Kalkan 24' adı verilen denetimler, Kurban Bayramı tatili boyunca hız kesmeden devam etti. 

Türkiye'nin düzensiz göçmenler için bir transit geçiş yolu haline dönüşmemesi amacıyla gerçekleştirilen bu operasyonlar, büyük bir başarıyla sonuçlandı. Bakan Yerlikaya, bu çalışmaların Valilikler, Göç İdaresi Başkanlığı, Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin koordinasyonuyla yapıldığını belirtti.

 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde; Polisimiz, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz tarafından 75’i İstanbul’da olmak üzere 165 Mobil Göç Noktası Aracımız ile 60 ilde Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen denetimlerde;

35 bin 159 kimlik kontrolü yapıldı.

1456 düzensiz göçmen tespit edildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı."

 

DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN DURUMU

Yakalanan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan tüm birimlere teşekkür ederek, "Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Kurban Bayramı boyunca 60 ilde denetim yapıldı! 1456 şahıs yakalandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.