Tiryakilere zam önce kötü haber: Kapı kapı dolaşıp sigara arayacaklar

Temmuz ayı zamlarıyla birlikte sigara fiyatlarında da artış beklenirken, tiryakilere zamdan önce hiç beklenmedik bir haber geldi. Tüm marketlerde sigara satışına kısıtlama getirildi. İşte detaylar...

Tiryakilere zam önce kötü haber: Kapı kapı dolaşıp sigara arayacaklar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ve Mayıs aylarındaki zamların ardından, Temmuz ayında da yeni bir zam dalgası bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları ile ÖTV artış oranı da netleşecek. Sigara firmalarının bu zammı fiyatlara yansıtıp yansıtmayacağı merak konusu. Tahminlere göre, Temmuz ayında en düşük sigaranın 66 TL olması öngörülüyor. Markalara göre değişiklik göstermekle beraber, sigara fiyatlarında 10-15 TL arasında bir artış olması bekleniyor.

STOKÇULARA DARBE!

ÖTV zammı haberlerinin artmasıyla birlikte, birçok tüketici zamdan önce sigara stoklamak istedi. Bu durum tekel bayileri ve marketlerde yoğunluğa yol açtı. Özellikle karton sigara satışındaki talep artışı, sigara firmalarını satışlara kısıtlama getirmeye itti.

BÜYÜK ZAM YOLDA MI?

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Firmalar sigara satışını kısıtladı, karton alma şansınız biraz düşük. Sigaraya iyi bir zam geliyor," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, stok yapmayı düşünenler arasında endişeye yol açtı.

PEKİ NE OLACAK?

Sigara fiyatlarının ne kadar artacağı ve kısıtlamaların ne kadar süreceği henüz net değil. Önümüzdeki günlerde bu konuda yetkililerden ve sigara firmalarından resmi bir açıklama gelmesi bekleniyor.

TİRYAKİLER NE YAPACAK?

Zamlar ve kısıtlamalar tiryakileri zor durumda bırakıyor. Birçok tiryaki sigara bulmakta zorlanıyor ve stok yapmaya çalışıyor. Kısıtlamaların ne kadar süreceği ve sigara fiyatlarının ne kadar artacağı ise merak konusu.

 

Tiryakilere zam önce kötü haber: Kapı kapı dolaşıp sigara arayacaklar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.