Asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz karar gelebilir! İşte masadaki rakamlar...

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce ek zam konusunda kapıların kapalı olduğu açıklanmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete ek zam kararı alabileceği bildirildi.

Asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz karar gelebilir! İşte masadaki rakamlar...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete ek zam kararı alabileceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce yaptıkları açıklamalarda, ek zam konusunda kapıların kapatıldığı belirtilmişti. Ancak, son dakika gelişmeleri bu durumu değiştirebilir.

 

ENFLASYON RAKAMLARI

Son dönemde yaşanan yüksek enflasyon oranları, hükümetin kayıtsız kalamayacağı bir durum yaratmış durumda. Enflasyon oranlarının yüzde 75'lere kadar yükselmesi, hükümeti asgari ücret konusunda yeniden adım atmaya itebilir. Özellikle ilk 6 ayın enflasyon oranının yüzde 25 olarak açıklanması beklenirken, bu oran üzerinden bir zam yapılmayacağı bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, asgari ücrete yapılacak ara zam kararı için hazırlıklar yaptığı öğrenildi. Yapılacak zam oranının enflasyon rakamları ile birebir örtüşmeyeceği ancak bir iyileştirme zammının gündeme gelebileceği belirtiliyor. Kulislerde konuşulanlara göre, mevcut asgari ücret olan 17 bin 2 liranın yüzde 15'lik bir artışla 19 bin 552 liraya çıkarılması üzerinde duruluyor.

 

ASGARİ ÜCRETLİLER BEKLEMEDE

Asgari ücretle geçimini sağlayan milyonlarca vatandaş, hükümetten gelecek olan resmi açıklamayı merakla bekliyor. Enflasyon karşısında alım gücünün düştüğünü hisseden vatandaşlar, yapılacak bir iyileştirme zammının ekonomik rahatlama sağlayacağını umut ediyor.

Asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz karar gelebilir! İşte masadaki rakamlar...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.