Şanlıurfa’daki ATM’lerde bir dönem kapandı! Giden eli boş dönecek

Bankalar, ATM'lere yetişemeyen nakit para ve artan talep nedeniyle önemli bir adım attı, 10 ve 20 TL'lik banknotları ATM'lerden çekme imkanını kaldırıyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, Şanlıurfa'daki vatandaşlar ATM'lerden para çekmek istediklerinde 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlarla işlem yapmak zorunda kalacak.

Şanlıurfa’daki ATM’lerde bir dönem kapandı! Giden eli boş dönecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankaların nakit para yetiştirmekte zorlandığı ve ATM'lerde sık sık para bitmesi sorunu yaşandığı Şanlıurfa'da, önemli bir değişiklik yapılıyor.  ATM'ler küçük banknot vermeyecek. 10 ve 20 TL'lik banknot giriş ve çıkış slotları kapatılacak.

NEDENİ NE?

Bu değişimin arkasında yatan temel sebep, artan hayat pahalılığı ve Türk Lirası'nın değer kaybı. En büyük banknotun 200 TL olması, ATM'lere nakit para yetiştirmeyi zorlaştırıyor. Bankalar bu sorunu çözmek için 10 ve 20 TL'lik banknotlara veda etmeye karar verdi.

PEKİ NE OLACAK?

Yeni düzenlemeyle birlikte, ATM'lerden para çekmek isteyen vatandaşlar 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlarla işlem yapmak zorunda kalacak. Bankalar da bu duruma paralel olarak günlük para çekme limitlerini artırıyor. Bazı bankalarda bu limit 7.500 TL'den 15.000 TL'ye, bazılarında ise 10.000 TL'den 20.000 TL'ye yükseltilecek.

Bu değişiklikler, Şanlıurfa'daki ATM kullanımında önemli bir dönüm noktası olacak. Vatandaşlar artık alışverişlerinde ve günlük işlemlerinde daha büyük banknotlar kullanmak zorunda kalacak. Bankalar ise bu sayede ATM'lerdeki nakit para akışını daha etkin bir şekilde yönetmeyi ve nakit sıkıntısını gidermeyi amaçlıyor.

 

 

 

Şanlıurfa’daki ATM’lerde bir dönem kapandı! Giden eli boş dönecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.