Millilerin EURO 2024'te gruptan çıkma ihtimalleri

EURO 2024 heyecanı tüm hızıyla devam ederken, A Milli Futbol Takımımızın gruptan çıkma şansı son maça kaldı. Dün Portekiz’e 3-0 mağlup olan milliler, bu mağlubiyetle gruptan çıkma şansını zora soktu. Peki, "Bizim Çocuklar" gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller.

Millilerin EURO 2024'te gruptan çıkma ihtimalleri

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Portekiz’e 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımımızın gruptan çıkma şansı son maça kaldı. Peki, "Bizim Çocuklar" gruptan nasıl çıkar?

 

SON MAÇLAR ÖNCESİ PUAN DURUMU

F Grubu’nda ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenerek liderlik koltuğuna oturan A Milli Takımımız, Portekiz mağlubiyetiyle 3 puanda kaldı ve ikinci sıraya geriledi. Grupta oynanan diğer maçta 1-1 berabere kalan Çekya ve Gürcistan’ın ise 1’er puanı bulunuyor. Lider Portekiz ise 6 puanla üst tura çıkmayı garantiledi.

 

TÜRKİYE - ÇEKYA MAÇI BELİRLEYİCİ OLACAK

Milliler, gruptaki son maçını 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg’da Çekya ile oynayacak. Aynı gün Gürcistan ise lider Portekiz ile karşılaşacak. İşte, A Milli Futbol Takımımızın gruptan çıkma ihtimalleri:

 

1. GALİBİYET DURUMUNDA:

A Milli Futbol Takımımız, Çekya karşısında galip gelirse puanını 6’ya yükseltecek ve gruptan çıkmayı garantileyecek.

Portekiz’in Gürcistan’a yenilmesi durumunda ise puan eşitliği olacak, ancak ikili averajda üstün olan Portekiz lider, Türkiye ise grup ikincisi olacak.

 

2. BERABERLİK DURUMUNDA:

Milliler, Çekya ile berabere kalırsa puanını 4’e yükseltecek.

Gürcistan’ın Portekiz’i yenmesi halinde Türkiye ve Gürcistan eşit puanlarda olacak. Bu durumda ikili averajda üstün olan Türkiye, gruptan ikinci olarak çıkacak.

 

3. MAĞLUBİYET DURUMUNDA:

A Milli Futbol Takımımızın, Çekya’ya yenilmesi durumunda gözler gruplardaki "en iyi üçüncüler" kontenjanına çevrilecek.

Çekya bu durumda puanını 4’e yükseltecek. Gürcistan’ın Portekiz’i yenmesi durumunda ise Gürcistan ile Çekya’nın genel averajlarına bakılacak. Bu iki ekipten biri ikinci, diğeri ise "en iyi üçüncüler" kontenjanından son 16’ya kalacak.

Türkiye’nin bu senaryoda gruptan çıkması, diğer 6 gruptaki üçüncülerin durumuna bağlı olacak. Milliler, en iyi 4 üçüncüden biri olursa, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yoluna devam edecek.

Tüm bu senaryolar ışığında, 26 Haziran Çarşamba günü oynanacak maçlar, A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024'teki kaderini belirleyecek. Millilerimize başarılar diliyoruz.

Millilerin EURO 2024'te gruptan çıkma ihtimalleri

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.