Şanlıurfa'da yoğun trafik denetimi! Ceza yağdı

Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından il genelinde yapılan trafik denetimlerinde sürücülere bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapılırken, 115 araç ve sürücüsüne çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle cezai işlem uygulandı.

5

 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Yolu, Mardin Yolu, Akçakale Yolu, Adıyaman Yolu ve Otoban üzerinde 22-23 Haziran tarihlerinde yoğun trafik denetimleri gerçekleştirdi. 

Yapılan uygulamalarda kırmızı ışık, emniyet kemeri, hız, yasak parklanma, dinlenme, cep telefonu ile konuşma, uykusuzluk, tehlikeli şerit değiştirme ve güvenli seyahat konuları başta olmak üzere genel trafik kuralları kapsamında toplam 942 araç kontrol edildi.

Denetimler sonucunda, 115 araç ve sürücüsüne çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle cezai işlem uygulandı. Ayrıca, sürücülere trafik kuralları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak broşürler dağıtıldı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür denetimlerin trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla aralıksız devam edeceğini belirtti. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının, hem kendi güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.