Bankadan kredi çekmek istemeyenleri sevindirecek haber! Yeni sistem vatandaşa nefes aldıracak

1 Temmuz'dan itibaren BES'te devrim niteliğinde bir yenilik hayata geçiriliyor. Artık bankalarda kredi çekmek için sıraya girmenize gerek yok. Yeni düzenleme ile vatandaşlar, BES hesaplarından evlilik, konut alımı veya doğal afet gibi durumlarda kısmi ödeme yapabilecekler.

Bankadan kredi çekmek istemeyenleri sevindirecek haber! Yeni sistem vatandaşa nefes aldıracak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Temmuz'dan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Yeni düzenleme ile vatandaşlar, BES hesaplarından evlilik, konut alımı veya doğal afet gibi durumlarda kısmi ödeme yapabilecekler. Bu sayede nakit ihtiyaçları için bankalardan kredi çekmek zorunda kalmadan tasarruflarını kullanabilecekler. Yeni düzenleme ayrıca 45 yaş üstü vatandaşların otomatik katılım sistemine dahil olma hakkını, devlet katkısının yüzde 25 yerine yüzde 30'a çıkartılmasını ve toplu katkı payı ödemesi yapanlara yıllara sari devlet katkısı sağlanmasını içeriyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, BES katılımcıları artık biriken paralarının yüzde 50'sine kadarını çekebilecekler. Örneğin, en az 5 yıl sözleşmesi olan bir katılımcı, birikimlerinin yarısını çekebilir ve bu tutarı, emeklilik, vefat veya maluliyet durumları haricinde sistemden çıkarmadan kullanabilir. Ayrıca doğal afet gibi olağanüstü durumlarla karşılaşanlar, afetin meydana geldiği tarihten itibaren 6 ay içinde kısmi ödeme başvurusunda bulunabilecekler.

Yeni düzenleme ayrıca evlilik, konut alımı ve eğitim gibi hayatın önemli aşamalarında da kısmi ödeme imkanı sunuyor. Örneğin, sözleşmesi en az 5 yıl süreyle devam eden bir vatandaş, konut alımı veya evlenme durumlarında bu düzenlemeden faydalanabilecek. Ayrıca üniversite öğrencileri de sözleşmeleri en az 5 yıl süreyle devam ederse ve Türkiye'de bir üniversite lisans programında kayıtlıysa kısmi ödeme yapabilecekler.

Bu yeniliklerle birlikte, BES katılımcılarına nakit ihtiyaçları için esnek çözümler sunulurken, birikimlerini de koruma ve tasarruf yapma imkanı sağlanmış olacak.

 

Bankadan kredi çekmek istemeyenleri sevindirecek haber! Yeni sistem vatandaşa nefes aldıracak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.