Bakan Yerlikaya paylaştı: Emniyet kemeri sayesinde kazadan mucize kurtuluş

Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim esnasında yolcu otobüsündeki yolculara emniyet kemeri taktırılması büyük bir facianın önüne geçti. Denetimden bir süre sonra yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 5 kişi yaralanırken, denetimde emniyet kemeri takan 23 yolcu burnu dahi kanamadan kurtuldu. Bakan Yerlikaya emniyet kemerinin önemini bir kez daha gözler önüne seren olayı paylaşırken yolculuklarda emniyet kemeri takmanın önemini vurgulayarak "Yolun sonu bayram olsun!" dedi.

Bakan Yerlikaya paylaştı: Emniyet kemeri sayesinde kazadan mucize kurtuluş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Kütahya-Eskişehir kara yolunun 20. kilometresinde meydan geldi.

İddiaya göre, henüz sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen yolcu otobüsü Bursa'dan Antalya'ya giderken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye sevk etti.

Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, otobüs şoförünün ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

YOLCULAR EMNİYET KEMERİ KONUSUNDA UYARILMIŞ

Yolcu otobüsü kaza yapmadan 1 saat önce Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince durdurulduğu ve yolcuların emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıldığı öğrenildi.

Kaza esnasında otobüsteki yolcuların tamamının emniyet kemerinin takılı olduğu, bu durumun ciddi yaralanma ve can kaybının önüne geçtiği belirtildi.

BAKAN YERLİKAYA PAYLAŞTI

Bakan Yerlikaya emniyet kemerinin önemini bir kez daha gözler önüne seren olayı paylaşırken yolculuklarda emniyet kemeri takmanın önemini vurgulayarak "Yolun sonu bayram olsun!" dedi.

Kazanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca trafik ekiplerimiz sürücülerimizi bilgilendirdi, bilgilendirmeye de devam ediyor.

Sosyal medya mesajlarımızda, araçlarımızda ve otobüs yolculuklarında emniyet kemeri takmanın önemini vurguladık. Trafik polislerimiz de otobüslerde emniyet kemeri kontrolleri yaptı. 

İşte bunun en çarpıcı örneği Bursa-Antalya seferini yapan bir otobüste yaşandı. Trafik ekiplerimiz otobüsteki yolculara uyarılarda bulundu ve emniyet kemeri takmalarının hayat kurtardığını ifade etti. Otobüs Kütahya’da maalesef şarampole yuvarlandı. Ancak yolcularımızın emniyet kemerleri takılıydı. Kazada 5 vatandaşımız hafif yaralandı ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler.

Kaza geçiren yolcular; Eskişehir çıkışında otobüslerini trafik polislerinin kontrol ettiğini ve emniyet kemeri konusunda kendilerini uyardıklarını söylediler.

Sevgili sürücülerimiz, Kurban Bayram tatil dönüşü devam ediyor. Yollarımızda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım.

Bu uyarıları dikkate alalım ki YOLUN SONU BAYRAM OLSUN!"

Bakan Yerlikaya paylaştı: Emniyet kemeri sayesinde kazadan mucize kurtuluş

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.