Mehmet Avni Özbek’ten TRT’ye tepki: "Saygı gösterilmeli"

Şanlıurfalı Türk halk müziği yorumcusu Mehmet Avni Özbek, TRT’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özbek, "Bu ne saygısızlık, 20 yıl hizmet verdiğim TRT'nin bu duruma düşeceği hiç aklıma gelmezdi," ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Mehmet Avni Özbek’ten TRT’ye tepki: "Saygı gösterilmeli"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfalı Türk halk müziği yorumcusu Mehmet Avni Özbek, TRT’ye yönelik eleştirilerde bulundu. 

Özbek, TRT’nin kendisine ait olan "Yıktılar Kalemizi" adlı besteyi "Kerkük türküsü" olarak gösterdiğini ve kaynak kişi olarak da Abdulvahit Küzecioğlu’nu belirttiğini ifade etti. 

"Sözü ve müziği bana ait olan Kerkük'ün kalesinin yıkılması üzerine söylediğim 'Yıktılar Kalemizi' şiiri ile bestelediğim bu eser, benim bestemdir ve herhangi bir yöreyle bağlantılı değildir," diyen Özbek, eserinin yanlış tanıtılmasına tepkisini gösterdi.

Mehmet Avni Özbek

Sanatçı, TRT’yi sanatçılara ve izleyicilere saygıya davet ederken, bundan sonra eserlerin künyesinin doğru yazılmasının önemine vurgu yaptı.

 Özbek, "Görevlileri sanatçıya ve izleyiciye saygıya davet ederim. Bundan sonra eserlerin künyesini yazmakta oldukça dikkatli olmayı öneririm. Mesele sadece türkü okumak değildir. Sanatçı kültürlü olmak mecburiyetindedir," sözleriyle TRT'yi ve diğer yayın kuruluşlarını daha dikkatli olmaya çağırdı.

Özbek konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 “Bu ne saygısızlık 20 yıl hizmet verdiğim TRT'nin bu duruma düşeceği hiç aklıma gelmezdi, ne emeğe ne de ustaya saygı var ne de izleyiciye tabii ki Sözü ve müziği bana ait olan Kerkük'ün kalesin yıkılması  üzerine söylmiş"Yıktılar Kalemizi" şiiri ile bestelediğim yıktılar kalemizi adlı bestemi Kerkük türküsü olarak göstermiş kaynak kişi olarak da Abdulvahit Küzecioğlunu  göstermişlerdir. Oysa bu türkü benim bestem ve herhangi bir yöreyle bağlantılı değildir. Görevlileri sanatçıya ve izleyiciye saygıya davet ederim. Bundan sonra eserlerin künyesini yazmakta oldukça dikkatli olmayı öneririm. Mesele sadece türkü okumak değildir. Sanatçı kültürlü olmak mecburiyetindedir”.

Mehmet Avni Özbek’ten TRT’ye tepki: "Saygı gösterilmeli"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.