Şanlıurfa'da binlerce dönüm tarım arazisi elektrik ve su sorunlarıyla üretim bekliyor… Milli servet Suriye'ye akıyor!

Akçakale'de görev yapan yüksek ziraat mühendisi Halil Yılmaz, bölgedeki tarımsal üretimde yaşanan kritik sorunlara değinerek, yüzbinlerce dönüm arazinin TEDAŞ'ın elektrik kesintileri ve atıl suyun Suriye'ye akması nedeniyle üretim dışı kaldığını açıkladı.

5

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde görev yapan yüksek ziraat mühendisi Halil Yılmaz, bölgedeki tarımsal üretimdeki sorunlara dikkat çekerek, binlerce dönüm arazinin TEDAŞ'ın elektrik sorunu nedeniyle çiftçinin üretim yapamadığını ve bir nehir kadar suyun Suriye'ye boşa aktığını ifade etti.

Yılmaz, bölgenin tarım konusunda yaşadığı en büyük sorunun elektrik olduğunu vurguladı. 

Yılmaz, buğday hasadından sonra ikinci ürün olarak ekilmesi gereken mısır ve pamuk, elektrik kesintileri nedeniyle ekilemediğini ve bu durum bölgedeki tarımsal üretimi ciddi şekilde olumsuz etkilediğini kaydetti.

Yılmaz, elektrik sorununun yanı sıra bir diğer sorunun da atıl suyun Suriye tarafına gönderilmesi olduğunu ifade etti. Bir nehir kadar suyun boşa aktığını ve milli servetin heba olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu durumun önüne geçilmesi için acil çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.