Bunaltıcı sıcaklar yetmezmiş gibi bir de sivrisinek! Şanlıurfalılar bunları yaparsanız sinekler size yaklaşmayacak

Şanlıurfa'da son günlerde artan sıcaklıklar, vatandaşları bunaltırken, sivrisinek ve karasinek istilası da artmaya başladı. Özellikle geceleri uykuyu kaçıran ve gündüzleri kaşıntıya neden olan sivrisineklerden korunmak için doğal yöntemler arayan vatandaşlar, sivrisineklerin sevmediği kokulara yöneldi. İşte detaylar…

Bunaltıcı sıcaklar yetmezmiş gibi bir de sivrisinek!   Şanlıurfalılar bunları yaparsanız sinekler size yaklaşmayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da son günlerde artan sıcaklıklar, sivrisinek ve karasinek istilasına da yol açtı. Vatandaşlar, bu haşerelerden şikayetçi olmaya başladı. Sıcak havalar sivrisineklerin üremesini hızlandırırken, bu da vatandaşların uykularını ve günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Peki, sivrisineklerden nasıl korunulur? Hangi kokulardan uzak dururlar?

SİVRİSİNEKLERİ UZAK TUTAN KOKULAR

Portakal kabuğu: Portakal kabuğunun keskin kokusu sivrisinekleri uzak tutar. Cildinize portakal kabuğu yağı sürebilir veya evinizin farklı köşelerine portakal kabuğu koyabilirsiniz.

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı, sivrisineklerin en sevmediği kokulardan biridir. Birkaç damla çay ağacı yağını bir pamuğa damlatıp cildinize sürebilirsiniz veya difüzörde kullanabilirsiniz.

Kedi nanesi: Kedi nanesi, kediler için cezbedici olsa da sivrisinekleri uzak tutar. Kedi nanesi bitkisini evinizin penceresine veya bahçenize dikebilirsiniz.

Okaliptüs: Okaliptüs yağı da sivrisinekleri kovmada oldukça etkilidir. Birkaç damla okaliptüs yağını bir pamuğa damlatıp cildinize sürebilirsiniz veya difüzörde kullanabilirsiniz.

Defne: Defne yaprağı, hem mutfağa lezzet katar hem de sivrisinekleri uzak tutar. Defne yaprağını pencerenize veya evinize asabilirsiniz.

Lavanta: Lavanta, hoş kokusuyla hem sizi rahatlatır hem de sivrisinekleri uzak tutar. Lavanta yağı kullanabilir veya lavanta çiçeği dikebilirsiniz.

Bitkisel yağların yanı sıra kadife çiçeği ve limon otu gibi bitkileri de evinizde bulundurarak sivrisineklerden korunabilirsiniz. Bu bitkiler, hem dekorasyonunuza katkıda bulunur hem de sivrisinekleri uzak tutar.

Bunaltıcı sıcaklar yetmezmiş gibi bir de sivrisinek! Şanlıurfalılar bunları yaparsanız sinekler size yaklaşmayacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.