İş arayanlar dikkat: Dünyanın en zengin ülkesi işçi alacak! 147 bin lira maaş…

İş arayanlar için sevindirici bir haber geldi. Yüksek maaşlar ve Avrupa'nın en yüksek yaşam standartlarından biri sizi bekliyor.  İsviçre, pandemi sonrası işgücü açığını kapatmak için 365 bin vasıflı ve vasıfsız işçi alacağını duyurdu.

İş arayanlar dikkat: Dünyanın en zengin ülkesi işçi alacak! 147 bin lira maaş…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre, pandemi sonrası işgücü açığını kapatmak amacıyla büyük bir adım atıyor. Ülke, toplamda 365 bin işçi alımı planladığını duyurdu. Bu alımlarla birlikte yüksek maaşlar ve Avrupa'nın en yüksek yaşam standartlarından birini sunan İsviçre, iş arayanlar için cazip bir fırsat sunuyor.

İsviçre'nin dünya genelinde en yüksek gelir seviyelerinden birine sahip olduğu bilinmektedir. Ülke, özellikle pandemi sonrası işgücü piyasasındaki açığı kapatmak için sağlam adımlar atmaya hazırlanıyor. İlk etapta 85 bin nitelikli işçi alımı planlanırken, bu rakamın yıl sonunda 365 bin kişiye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Ülkenin yetkilileri, Rusya-Ukrayna savaşından kaçan sığınmacıların bu işgücü açığını kapatmak için yeterli olmadığını vurguluyor. İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangı (yaklaşık 846 TL) ve aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı (147 bin TL) olarak belirlenmiştir. Nitelikli işçiler için ise aylık 8 bin 500 İsviçre Frangı (312 bin TL) maaş ödenmekte.

Başlangıçta sağlık, turizm, otelcilik, teknik uzmanlar, bilgisayar uzmanları ve mühendisler gibi çeşitli sektörlerde iş imkanları sunulacak. Daha sonra vasıfsız işçiler için de fırsatlar olacak. Özellikle sağlık sektöründe doktor ve hemşire eksikliği bulunduğu biliniyor ve İsviçre, bu alanlarda da personel ihtiyacını karşılamak için çözüm arayışında.

Davet almak için ise şunlar gerekiyor:

Belirli bir seviyede dil bilgisi.

İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız gerekiyor.

İkamet edilebilecek ev bulunması.

 

 

İş arayanlar dikkat: Dünyanın en zengin ülkesi işçi alacak! 147 bin lira maaş…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.