Şanlıurfa’nın saklı cennetinde bayram yoğunluğu

Şanlıurfa'nın doğal güzelliğiyle ön plana çıkan saklı cenneti Halfeti’de kurban bayramı yoğunluğu yaşanıyor.

Şanlıurfa’nın saklı cennetinde bayram yoğunluğu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Güneydoğu'da bozkırın ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla doruğa çıktı. 

Kentte doğal güzelliğiyle ön plana çıkan batık şehri Halfeti'de bayram yoğunluğu yaşanıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı kentte, özellikle bayramı kutlayan birçok vatandaş adeta ilçeye akın etti.

Bir bölümü Fırat Nehri üzerine 2000 yılında kurulan Birecik Barajı'nın suları altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında 'sakin şehir' ağına dahil ettiği Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun saklı cenneti olarak da nitelendiriliyor.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ilçeye 9 günlük bayram tatili dolaysıyla yoğun turlar düzenlendi.  

Doğal güzelliği, Fırat Nehri'nin altında kalan evleriyle kamuoyunda "Saklı cennet" ve "Kayıp kent" olarak anılmaya başlanan Halfeti'de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları başlatıldı, jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Bir kısmı su altında kalan kıyıdaki Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, tahta asma köprüden yürümenin keyfini çıkartıyor. Duba üzerine kurulu lokantaların hizmet verdiği ilçeyi ziyaret edenler, en çok tekne turuyla Fırat Nehrinde gezmenin mutluluğunu yaşıyor.

Şanlıurfa’nın saklı cennetinde bayram yoğunluğu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.