Şanlıurfa'nın kavurucu sıcağına rağmen akın akın geliyorlar

ÖZEL HABER | Tarihi ve turistik alanları ile gözde şehir Şanlıurfa, bu yönde nasıl zengin bir şehir olduğunu kavurucu sıcaklara rağmen bir kez daha ortaya koydu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin daha ilk 3 gününde kent, yerli ve yabancı 11 binden fazla turist ağırladı. Göbeklitepe, Müze, Balıklıgöl, Sabır Makamı en çok ziyaret edilen lokasyonlar olurken yoğun turist ziyareti esnafa çifte bayram yaşattı.

Şanlıurfa'nın kavurucu sıcağına rağmen akın akın geliyorlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihe ışık tutan Göbeklitepe’si, doğal akvaryum Balıklıgöl’ü, özellikle hastalara sabır tesellisi Eyyüp Peygamber Sabır Makamı, dünyaya nam salan yöresel lezzetleri ve eşsiz müzik kültürü ile Şanlıurfa, bayramda doldu taştı. 

Türkiye’de turizm hareketliliğinin en çok yaşandığı bayram tatilinden Şanlıurfa da nasibini aldı. Kurban Bayramı dolayısıyla 9 güne uzatılan tatilde yerli ve yabancı on binlerce turist Şanlıurfa’yı tercih etti. Sıcak havaya rağmen kentte adeta turizm dopingi yaşandı. Kimi turlar aracılığı ile kente geldi, kimi bireysel... 

ŞANLIURFA MÜZESİ’Nİ 3 GÜNDE BİNLERCE KİŞİ GEZDİ 

Türkiye’nin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan ve içerisinde yaklaşık 10 bin eserin yer aldığı Şanlıurfa Müzesi 15-18 Haziran tarihleri arasında 3 bin 580 ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçiler müzede insan boyutunda yapılmış Dünya’nın en eski heykelini, Göbeklitepe D tapınağının imitasyonunu, Nevali Çoli Tapınağının orijinalini, çok sayıda dönem canlandırmasını, Hz. İbrahim Animasyonunu yaklaşık 10 bin eseri ve dünyanın en estetik mozaiklerini görme imkânı buldu. 

GÖBEKLİTEPE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

Evrensel değere sahip UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’de de bayram yoğunluğu vardı. 15-18 Haziran tarihlerinde Göbeklitepe’yi gezen turist sayısı 11 bin 283 olarak kayıtlara geçti. Yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşlar,  dünyanın en eski tapınak kalıntıları ilgi gördü. 

ESNAF BAYRAM ETTİ 

Turistlerin yoğun ilgisi esnafın da yüzünü güldürdü. Sıcak havaya aldırış etmeden Balıklıgöl’e akın eden turistler bölgedeki esnaftan da alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Gündüz kapalı çarşıda alışveriş yapıp Gümrük Hanı’ndan menengüç kahvesi içerek günün tadını çıkaran turistler akşam da sıra gecesi eğlencelerine katılarak bayram sevincini doyasıya yaşadı. Bu ziyaretler esnafa çifte bayram yaşatmış oldu.

Görsel Kaynak: Türkiye Kültür Portalı 

Şanlıurfa'nın kavurucu sıcağına rağmen akın akın geliyorlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.