ATM'lerde yeni dönem: Bayramdan sonra değişecek

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alışverişi yapmak isteyen Şanlıurfalılar, ATM para çekim limitleriyle karşı karşıya kaldı.

5

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alışverişini gerçekleştirmek isteyen yurttaşlar ATM limitlerine takıldı.

Halk TV'de yer alan habere göre, birçok banka günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira olarak belirledi. Bu durum, kurbanlık satın almak isteyenlerin geri kalan 5 bin liralık kısmı çekmek için yüksek komisyon bedeli ödemek zorunda kalmalarına neden oldu.

Bayram alışverişi 4 gün boyunca devam ederken, cuma günü son kez mesai yapan bankalar perşembe gününe kadar kapalı olacak. Bu da, nakit ihtiyacı olan vatandaşların ATM'lere yönelmesine sebep oldu. Ancak, Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle fiyatların artması ve en büyük banknotun 200 lira olması, ATM'lerde fiziki para talebinin tam olarak karşılanamamasına yol açtı.

Bu durumu çözmek amacıyla, birçok özel banka son aylarda 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatarak, bu bölümleri 200 lira için ayırma kararı aldı. Ancak, bu değişiklikler problemin tamamen çözülmesini sağlayamadı.

Bayram sonrası birçok özel banka, mevcut 10 bin liralık günlük para çekme limitini 20 bin liraya çıkarmayı planlıyor. Halihazırda bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar ise, günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltmeyi hedefliyor. Bu düzenlemelerin, önümüzdeki dönemde vatandaşların nakit çekme sorunlarını hafifletmesi bekleniyor.