İş arayanlar dikkat! Jandarma'dan personel alımı ilanı: Başvuru Koşulları ve pozisyonlar açıklandı

Jandarma, çeşitli meslek dallarından yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yayımlanan ilana göre, belirli diploma sahipleri başvuru yapma hakkına sahip olacak.

İş arayanlar dikkat! Jandarma'dan personel alımı ilanı: Başvuru Koşulları ve pozisyonlar açıklandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığı, kadrosunu güçlendirmek amacıyla 15 yeni devlet memuru pozisyonu için alım yapacağını ilan etti.

 Adaylar, 13 Haziran itibarıyla başvurularını yapmaya başladı. 30 Haziran saat 23:59'a kadar sürecek olan başvuru dönemi içinde işlemlerini tamamlayabilirler. Başvuru koşulları ve detayları, kurumun resmi web sitesinde yer alan ilgili duyuruda bulunmakta.

Adaylar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin Personel Temin Sistemi kullanarak e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Posta yoluyla ya da bizzat yapılan başvurular ise geçerli sayılmayacak.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın açık pozisyonları ve adaylarda aranan özellikler aşağıdaki gibidir:

 Mütercim (Arapça): Arapça Mütercim ve Tercümanlık, Arap Dili ve Edebiyatı, ya da Arapça Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak ve geçtiğimiz beş yıl içinde YDS/e-YDS Arapça testinden minimum 70 puan elde etmiş olmak gerekmektedir.

  Mütercim (İspanyolca): İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümünden diploma sahibi olmak ve son beş yıl içerisinde YDS/e-YDS İspanyolca sınavından en az 80 puan kazanmış olmak şarttır.

  Veteriner: Veterinerlik alanında lisans derecesine sahip olmak.

  Mühendis: Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

  Sosyolog: Sosyoloji veya İnsan ve Toplum Bilimleri gibi ilgili alanlarda üniversite diplomasına sahip olmak.

  Hizmetli: En az lise mezunu olmak, mümkünse hijyen sertifikası veya Ev ve Kurum Temizliği Kursu sertifikasına sahip olmak tercih sebebidir.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Yeni Personel Alımı: Başvuru Koşulları ve Süreç Detayları

Adayların başvuru için yerine getirmesi gereken temel koşullar şunlardır: Türk vatandaşlığına sahip olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında herhangi bir kamu görevinde bulunmamak. Erkek adaylar için askerlik görevi ile ilişiği olmamak da aranan şartlardandır.

Başvurular, Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi web sitesi olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru sonuçları, sınav yerleri ve tarihleri gibi önemli duyurular aynı platformda yayınlanacak.

İş arayanlar dikkat! Jandarma'dan personel alımı ilanı: Başvuru Koşulları ve pozisyonlar açıklandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.