Sinan Ateş’in eşinden flaş açıklamalar: Beni de öldürecekler

Ankara'da 2 yıl önce suikaste uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, son zamanlarda kendisine yönelik artan tehditler ve suikast planları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ayşe Ateş, Fatih Altaylı'nın programına katılarak, kendisinin de öldürülmek istendiğini ve bu yönde planlar yapıldığını dile getirdi.

5

Ankara’da 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in yaptığı flaş açıklamalar yeniden gündem oldu.

Fatih Altaylı’nın programına katılan Ateş, kendisini de öldüreceklerini söyledi.

 

TEHDİTLERE KARŞI KORUMA TALEBİ

Ateş, yapmış olduğu açıklamada, "Kapılar ardında Ayşe Ateş cinayeti planlanıyor. Beni de öldürecekler haberiniz olsun. Sayın Cumhurbaşkanım size sesleniyorum. Beni de öldürecekler" diyerek yaşadığı tehditleri ve suikast planlarını kamuoyuyla paylaştı. Güvenliği için İçişleri Bakanlığı'na koruma başvurusunda bulunduğunu da belirtti.

 

GEÇMİŞE DAİR İDDİALAR VE SORUŞTURMA SÜRECİ

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma sonuçlanmış ve tetikçi olarak Eray Özyağcı'nın cinayeti işlediği tespit edilmişti. Ancak cinayetin ardındaki nedenler ve detaylar, iddianamede yeterince açıklığa kavuşturulamamıştı. Ayşe Ateş, ifadesinde yer almayan pek çok önemli detayın olduğunu vurgulayarak adaletin sağlanmasını talep etmişti.

 

TOPLUMSAL TEPKİLER VE SİYASİ GÖRÜŞMELER

Suikast sonrası toplumda büyük yankı uyandıran olayın ardından, Ankara Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak'ın açıklamaları da büyük tepki çekmişti. Ayşe Ateş'in bu açıklamaları sonrası siyasi çevrelerde de hareketlilik yaşanırken, Ayşe Ateş'in CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ve bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü bildirildi.