Şanlıurfalı kasaplar da yapacağını yaptı! Bıçaklar zam ile bilendi…

Şanlıurfa'da kasapların fiyatları fahiş artırması vatandaşların tepkisini neden oldu. Küçükbaş kurbanlıkları 500-800 TL, büyükbaşları ise 4-7 bin TL arasında değişen fiyatlarla kesen kasaplar, kıyma çekme ücreti için de yüksek fiyatlar talep ediyor.

Şanlıurfalı kasaplar da yapacağını yaptı! Bıçaklar zam ile bilendi…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da kasaplar, Kurban Bayramı'nı fırsata çevirerek küçükbaş kurbanlıkları 500-800 TL, büyükbaş hayvanları ise 3-5 bin TL arasında değişen fiyatlarla kesiyor.  Et çekimini ise 10 TL’ye yapıyor.

Bu durum vatandaşların tepkisine neden olurken, kemik parçalama ve kıyma çekme ücretlerinin de yüksekliği dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıla kıyasla ciddi bir yükseliş gösteren fiyatlar, vatandaşları tedirgin ediyor. geçen yıl küçükbaş kurban kesimi 200 TL'den başlarken, büyükbaş hayvanlar için bu rakam 2 bin TL civarındaydı. Ayrıca et çekim işlemleri de 3 TL gibi makul bir ücretle gerçekleştiriliyordu. 

Ancak bu yılki artışlar vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, bu ücretlerin de komşu illere göre oldukça yüksek olduğunu ve Kasaplar Odası veya Esnaf Odası tarafından vicdani bir şekilde belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Şanlıurfalı kasaplar da yapacağını yaptı! Bıçaklar zam ile bilendi…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.