IBAN'dan kira ödeyenlere kötü haber!

Yargıtay'ın son kararı, IBAN üzerinden kira ödeyen kiracıları derinden etkileyecek nitelikte. Bu yöntemle kira ödeyenler artık daha dikkatli olmalı. Karar, kiracılar arasında endişe yaratmaya yetecek kadar önemli.

IBAN'dan kira ödeyenlere kötü haber!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Yargıtay'dan çıkan bir karar, kira ödemelerini IBAN üzerinden yapan kiracıları yakından ilgilendiriyor.

EMSAL KARAR: KİRACININ HATASI EVDEN TAHLİYEYLE SONUÇLANDI

Yargıtay'ın açıkladığı emsal karar, kirayı IBAN üzerinden yatıran kiracıları endişelendiriyor. Mahkeme, banka transferi sırasında yapılan hatayı bahane göstererek bir kiracının evden tahliyesine karar verdi.

KİRA ARTIŞLARI VE YARGITAY KARARI

2022 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren düzenleme, ev sahiplerine enflasyon oranı ne olursa olsun, bir yıl içinde kiralara maksimum yüzde 25 oranında zam yapma yetkisi tanıdı. Ancak, konut fiyatlarının hızla yükselmesi ve kira bedellerinin rekor seviyelere çıkması, ev sahiplerini yüzde 25'lik zam sınırını aşma konusunda arayış içine soktu. Yargıtay'ın son kararı, ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde önemli bir referans olacak nitelikte.

ÖDEME HATALARI VE TAHLİYE RİSKİ

Kiracılar için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise ödeme süreçlerindeki hatalar. Bir günlük gecikme veya eksik ödeme, ev sahibi için haklı bir tahliye sebebi olarak değerlendirilebiliyor. Kamusonhaber'in aktardığı bilgilere göre, L.M. adlı kiracı her ay düzenli olarak kira bedelini ev sahibinin banka hesabına ödüyor. Ancak, ev sahibi yaklaşık 4 ay sonra kiracının eksik ödeme yaptığını iddia ederek icra takibi başlattı.

ZAM SINIRLAMASININ GELECEĞİ

2024 yılında konut kiralarında uygulanan yüzde 25'lik zam sınırlamasının 2 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. 2022'de yürürlüğe giren uygulama, 2023 yılında bir yıl daha uzatılmıştı.

IBAN'dan kira ödeyenlere kötü haber!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.